islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5601
EURO
34,8812
ALTIN
2.435,32
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Türkmenlere “Korona İnfazından Korkup Hastaneden Kaçma” Yasası

Türkmenlere “Korona İnfazından Korkup Hastaneden Kaçma” Yasası

Mirat Haber Ajansı

Türkmen yetkililer geçtiğimiz günlerde Ceza Kanununda yapılan bir değişiklikle, Korona kelimesi kullanmadan tehlikeli bir bulaşıcı akciğer hastalığına yakalandıklarından şüphelenen kişileri tıbbi tedaviye gitmeye mecbur ediyor. Ayrıca, ceza yasası, bu tür hastalıkları olan hastanelerde bulunan kişilerin tıbbi tesislerden ayrılmalarını da yasaklıyor. Türkmenler arasındaki bir söylenti yayılmaya başladıktan sonra, hastalar için bu zorunlu adımlar Ceza Kanunu’na dahil edildi.

Yeni söylenti birkaç haftadır Türkmenistan’da dolaşıyordu. Türkmenistan’ın dört bir yanından insanlar, kendilerine tanımlanamayan enjeksiyon yapıldıktan sonra ölen aile üyeleri hakkında konuşuyorlar. İddiaya göre hastalar Koronavirüs semptomlarıyla hastanelere yatırılıyor. Düzenli olarak birkaç gün içinde, bazen de hastaneye geldikten sonra birkaç saat içinde ölüyorlar. Akrabaları, cenazeyi teslim almak için doktorlar veya hükümete karşı hiçbir şikayetleri olmadığını belirten bir feragatname imzalamak zorunda. Cesetler plastiğe sarılmış ve bu cesetlerden birini sahiplenmeye gelenlere cesedi açmamaları ve derhal gömmeleri emrediliyor. Türkmenistan’a yayılan bu hikayeler nedeniyle, insanlar artık hasta olduklarında, özellikle de “hastalığı” taşıdıklarını düşündüklerinde hastaneye gitmekten korkuyorlar. Yeni yasa, bu korkuyu daha da artırmakta.

ETİKETLER: Türkmenistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.