islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
ALTIN
2.430,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Ukrayna’da Başkanlık Binasına Baskın

Ukrayna’da Başkanlık Binasına Baskın
22 Kasım 2021 14:17
A+
A-

Ukrayna’da eski devlet başkanı Pedro Poroşenko’nun destekçileri, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den istifa etmesini isteyerek Başkanlık binasını bastı.
Ukrayna’da her yıl 21 Kasım tarihinde gerçekleştirilen “Onur ve Özgürlük Günü” kutlamalarının ardından başkent Kiev’de tansiyon arttı. Kamuoyunda “Euromeydan” olarak da isimlerinden kutlamalarda göstericiler, ellerinde Ukrayna ve AB bayraklarıyla, sürekli Rusya aleyhinde sloganlarda bulundu.
Göstericilerin çoğu, akşam saatlerinde olay çıkarmadan dağılırken, eski Devlet Başkanı Pedro Poroşenk’un taraftarları ise Başkanlık Binasına yürüdü. Poroşenko bir önceki seçimleri Zelenskiy’e karşı kaybetmişti. Onun yüzlerce taraftarı, Zelenskiy’in istifa etmesini isteyerek, “Zelenskiy hapse” sloganlarında bulundu.

Polis Tarafından Geri Püskürtüldü

Polis barikatını aşıp Başkanlık Binasına girmeye çabalayan Poroşenko yanlıları, polis tarafından geri püskürtüldü. Gerginliğin sürdüğü başkent Kiev’de Başkanlık Binasına ek kuvvet gönderildiği belirtildi.
Ukrayna’da, 2014 senesinde Rus yanlısı Viktor Yanukoviç’in devrilip batı taraftarlarının zafer ilan etmesinin ardından her sene 21 Kasım tarihinde ülkede “Onur ve Özgürlük Günü” kutlaması gerçekleştiriliyor. Ülkedeki devrimin ardından Devlet başkanı olan Poroşenko’nun imzaladığı kararname ile Kiev’deki, Bağımsızlık Meydanı’nda batı yanlısı binlerce kişi ile söz konusu kutlamalar yapılmaya başlamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.