islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5128
EURO
34,7988
ALTIN
2.427,11
BIST
9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İngiltere: Kaşıkçı Katillerine Yaptırım Var MBS’ye Yok

İngiltere: Kaşıkçı Katillerine Yaptırım Var MBS’ye Yok

Mirat Haber Ajansı

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab Pazartesi günü İngiltere’nin yeni ve bağımsız yaptırımlar sistemini açıkladı. Bu parti yaptırımlar, Suudi Arabistan, Rusya, Myanmar ve Kuzey Kore’de yaklaşık 50 insan hakları ihlallerini hedef alıyor. Yaptırımlar, tüm ülkeleri değil, bireyleri ve kuruluşları hedef alıyor. Bunlar, Amerikan tarzı varlık dondurmalarını ve seyahat yasaklarını içeriyor ve insan haklarını ihlal edenlerin yanı sıra bu hak ihlallerini destekleyen veya finansal olarak kâr sağlayanları hedefliyor. Daha önce İngiltere BM ve AB yaptırımlarına katılmak zorunda kaldı, ancak 2018’de ülke Brexit sonrası kendi yaptırımlar rejimini kurdu.

Yaptırım uygulanan Suudi vatandaşının isimleri 2 Ekim 2018’de İstanbul’da Cemal Kaşıkçı’nın yasadışı bir şekilde öldürülmesine katılan Dışişleri Bakanlığı bildirisine dahil edildi. Bu isimler Suudi yetkililer tarafından Türkiye’ye gönderilen 15 kişilik ekibin bir parçasıydı. Onların katılımı, cinayetin görevlendirilmesi, planlanması ve yönlendirilmesinden ölümü ile ilgili kanıtları gizlemeye kadar uzanmakta. Bununla birlikte cinayet emri veren Veliaht Prens bin Salman bu yatırımlara katılmadı.

Hedeflenen kişiler listesinde Rus yetkililer tarafından yaygın yolsuzluğu ortaya çıkaran Sergei Magnitsky’nin ölümüne katılan 25 Rus vatandaşı, Rohingyanlara karşı katliamları içeren sistemik ve vahşi şiddete karışan iki üst düzey Myanmar askeri generali, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümüne katılan 20 Suudi vatandaşı ve Kuzey Kore’nin gulaglarında zorunlu çalışmaya karışan iki örgüt bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.