islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

‘Ülkem İçin “EVET” Diyeceğim’

‘Ülkem İçin “EVET” Diyeceğim’

Bir daha dile getireyim: Ben Hayata İslâm açısından bakan Müslüman bir vatandaş olarak İslâmî bir duyarlılıkla anayasa değişikliği konusuna eğildim. İslâm açısından bakıldığında mevcut yapıyla oluşabilecek olan yapı arasında öze ilişkin bir fark yok ama kabul edilecek maddelerle Ülkemiz ve İslâm Dünyası yararına daha demokratik ve etkin bir yönetimin oluşacağı ümidindeyiz.

Bu ülkenin çocuğuyuz. Gidebilecek başka bir yerimiz de yok. Vatan sevgisi doğaldır. Memleketini Müslüman da sever ateist olan da. Ülkemi seviyorum. Ama sevgi bana özgü değildir. Ülkemizi başkalarından daha fazla sevdiğim iddiasında da değilim. Ne var ki bazı sevenler geliştirirken bazıları da çökertir.

Müslümanlar iman kardeşimdir. Hangi inançtan olurlarsa olsunlar –zalimleşmediklerisürece -bütün insanları Yaratan’ın kulları olan Ümmet-i Davet görür, fıtrat kardeşleri bilirim.

Bu girişten sonra…

Ülkemiz referanduma gidiyor. Vatandaş olarak oy verecek,Evet veya Hayırdiyeceğiz. Müslüman olarak da vatandaş olarak da görevliyiz. Olması gereken, saygılı bir dille tartışmak ve birbirimizi aydınlatmak değil mi?

Ayırım yapmadan söylüyorum. Televizyon kanallarında ve sosyal medyada görüp izlediklerim tam bir ilkesizlik arz ediyor. Halka saygı yok, yüceltilen demokrasi kimsenin umurunda değil. Sonucu halk belirleyecek değil mi? Koparılan gürültülerin anlamı ne?

Bir daha dile getireyim: Ben Hayata İslâm açısından bakan Müslüman bir vatandaş olarak İslâmî bir duyarlılıkla anayasa değişikliği konusuna eğildim. İslâm açısından bakıldığında mevcut yapıyla oluşabilecek olan yapı arasında özeilişkin bir fark yok ama kabul edilecek maddelerle Ülkemiz ve İslâm Dünyası yararına daha demokratik ve etkin bir yönetimin oluşacağı ümidindeyiz.

Referanduma konu anayasa maddeleri için yapılmış tarafsız bir inceleme için “www.mirathaber.com” yazarı hukukçu Hakan Çırak kardeşin “Evet mi hayır mı…?”adlı yazısına bakılabilir

Referandum Cumhurbaşkanımızla İrtibatlı mı?

Referandum sonuçlarının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib beyle dolaylı bir ilgisi varsa da doğrudan bir alakası da yok. Hayırçıkarsa kendisi Cumhurbaşkanlığına devam edecek. Evet çıkarsa iki yıl sonra yapılacak seçimlerde aday olabilecek. Seçilme garantisi de yok. 15 yıldır devam eden iktidar döneminden sonra yaşanacak muhtemelen önemli olaylara gebe iki yıldan sonra kendisi seçilecek ve partisi parlamentoda çoğunluğu sağlayacaksa bundan karşıtları dahi kaygı duymamalı, inandıkları demokrasi adına iftihar etmelidir.

Benim Zaviyemden Recep Tayip Kardeşim

Recep Tayip kardeşime gelince… Onu, özellikleri ve güzellikleri yanı sıra hataları da olan bir mümin olarak görürüm. Ama yüreğimin insanıdır, gönül tellerime dokunabiliyor. Büyük tecrübeler de kazandı. Üstelik O bu gün de seçilmiş Cumhurbaşkanı. Dualarımın ve duaların muhatabı. Allah kibirden korusun dünya Müslümanlarının kabul görmüş hizmetkârı. Bunun için “Evet”; Ona güvenmek ihtiyacını duyuyorum. Her tercih gibi benim tercihim de hatalı olmak ihtimali ile doğrudur.

Çok Çok Önemli Bir Husus

Bu arada ifade etmemiz gereken çok çok önemli bir diğer husus da şudur:

Biz Evetdiyeceğiz ama önceliğimiz Recep Tayyip kardeşimiz değil ülkemizdir. O da bizler gibi fanidir. Bu ülke nice Tayyip Erdoğanları sinesinden çıkarır. Milletimiz İslâm ile barışık olmayan ve Millî menfaatleri öncelemeyecek olanlara yüzde elli bir oy vermez. Müsterih olalım, Rabbimizden hayırlı olacak önderler dileyelim ve yönetilmeye layık bilgili ve bilinçli kullardan olmaya çalışalım.

“Ya Recep Tayyip seçilemezse” endişesi taşıyan kardeşlere duyurulur.

Mevla Görelim Neyler Neylerse Güzel Eyler…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.