islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Uluslararası sempozyumla İstanbul’da Kudüs konuşulacak

Uluslararası sempozyumla İstanbul’da Kudüs konuşulacak
18 Eylül 2017 12:32
A+
A-

Kudüs’ün alanında uzman akademisyenler tarafından ele alınacağı “Uluslararası Kudüs Sempozyumu,” (Dünü, Bugünü ve Yarını) 23-24 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek

Ümraniye Belediyesi, Burak Derneği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile birlikte 1516 yılının sonunda Osmanlı topraklarına katılan Kudüs’ün alanında uzman akademisyenler tarafından ele alınacağı “Uluslararası Kudüs Sempozyumu” (Dünü, Bugünü ve Yarını) konulu programına ev sahipliği yapacak.
Son dönemlerde Kudüs’ün konumunun ve şehirde yapılan insan hakları ihlallerinin yeniden tartışılmaya başlamasının akademik düzeyde değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmakta. Dolayısıyla gerçekleştirilmesi planlanan sempozyum, mukaddemen belirtilen amaçlar doğrultusunda gündem oluşturacak ve rehberlik sunacak son derece önemli bir toplantı olacak. Diğer taraftan Osmanlı Devleti’nin Kudüs’ün yönetimini ele almasının 500. İngilizlerin de Kudüs’ü işgalinin 100. ve Mescidi Aksa’nın işgalinin 50. yıldönümü olması da toplantıya mutena bir anlam katacak. Böylece Kudüs meselesinin yeniden kamuoyunun gündemine taşınmsı hedefleniyor.
Sempozyum, yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman katılımcıların iştirakleriyle 23-24 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecektir.
Sempozyum, açılış-kapanış ile birlikte toplamda 7 oturum halinde iki gün içerisinde gerçekleştirilecek. Açılış oturumunun akabinde makamlarınca uygun görüldüğü takdirde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri’nden çıkartılan arşiv vesikalarından tertip edilen “Osmanlı Arşivlerinde Kudüs” isimli sergiyi açması arzulanmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.