islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3942
EURO
34,7933
ALTIN
2.438,85
BIST
10.007,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

UNESCO: CEP TELEFONU KULLANIMI DÜŞÜK EĞİTİM PERFORMANSIYLA DOĞRUDAN İLİŞKİLİ

UNESCO: CEP TELEFONU KULLANIMI DÜŞÜK EĞİTİM PERFORMANSIYLA DOĞRUDAN İLİŞKİLİ
2 Ağustos 2023 10:38
A+
A-

UNESCO “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu” Son yayınladığı eğitim izleme raporunda, “Okullarda akıllı cep telefonu yasağı” uyarısı yaptı.

Cep Telefonu kullanımının düşük eğitim performansıyla doğrudan ilişkisinin olduğu belirtilen raporda, olumsuzluğa dair kanıtlarda yer alıyor.

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, ‘’Dijital devrim ölçülemez bir potansiyele sahiptir, ancak toplumda nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair uyarılar dile getirildiği gibi eğitimde kullanılma şekline de benzer bir dikkat gösterilmelidir’’ dedi.

UNESCO’nun küresel telefon yasağı önerisi, aslında bazı ülkeler tarafından uygulanıyor. Fransa 2018 yılında okullarda akıllı cep telefonunu yasaklayan ilk ülke oldu. Gine, Letonya, Meksika, Portekiz, İspanya, İsviçre, ABD, Kanada ve İskoçya’da tam ya da kısmi olarak yasaklar uygulanıyor.

TÜRKİYE’DE UYGULAMA NASIL?

5.09.2019 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan karar ile MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin değiştirilen birçok madde arasında bu konu da yer alıyor.

Böyle durumlarda  topu taca atmayı iyi bilen yetkililerimiz, akılı telefon kullanımının okullarda yasaklanması kararını da “Öğretmenler kurulu kararına” bırakmış.

Şu anda Türkiye’de kaç okul,  öğrencilerimizin istifadesine olan bu yasaklama kararını alabildi bilmiyoruz ama sayılarının çok olabileceğini zannetmiyoruz.

HABER YORUM

Şimdi bu raporu dikkate alıp Milli Eğitim Bakanlığı, akıllı cep telefonu kullanımını okullarımızda yasaklamış olsa, eminim kıyamet kopacaktır. “Özgürlükler kısıtlanıyor” çığırmalarından tutun, bu kararı çıkaranların ne altı kalacaktır ne de üstü…

Akıllı telefonları, sosyal medya denilen gayya kuyusuna batmak ve hatta daha da fazla batmak için kullanan halkımız, okullarda akıllı telefon kullanılmasının yasaklanmasını kabullenip hazmedebilecekleri şüphelidir.

Dünya ve ahiret mutluluğunu hedeflediğimiz evlatlarımızı, jakoben laik eğitim sistemine, akıllarını da akıllı telefonlara teslim etmemizin, bizler ve ülkemizin geleceği açısından akıllıca bir iş olmadığı kanaatindeyiz.

İlk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak, kitap kokusunu artık hatırlayamayacak derecede unuttuğumuzu, çocuklarımızın Sosyal Medya denilen çarpık iletişim ağlarında kaybolmaya yüz tuttuğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz.

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.