islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5005
EURO
34,7513
ALTIN
2.483,07
BIST
9.568,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Ürdün 2. hükümet değişikliği gerçekleştirdi

Ürdün 2. hükümet değişikliği gerçekleştirdi

Ülkesindeki başta İhvan muhalefet ve geniş halk memnuniyetsizliğiyle sorunlu Ürdün’de Kral II. Abdullah dün Başbakan Bisher Al-Khasawneh’in yeni bir kabine değişikliğini onayladı.

Mirat Haber Ajansı

Ürdün Kralı II. Abdullah dün Başbakan Bisher Al-Khasawneh’in yeni kabine değişikliğini onayladı. Al-Khasawneh, değişikliklerin bir kraliyet kararnamesiyle gerçekleştirildiğini ve 10 bakanlığı kapsadığını söyledi. Kararnameye göre, Al-Khasawneh yedi bakanı görevden aldı ve beş bakanı daha atadı. Bu, Al-Khasawneh’in 12 Ekim 2020’deki kabine oluşumundan bu yana gerçekleştirdiği ikinci sarsıntı. Al-Khasawneh’in kabine, Ürdün hükümdarının 1999’da tahtı devralmasından bu yana on dokuzuncu. Bu ayın başlarında, Ürdün Kralı II. Abdullah içişleri ve adalet bakanlarının koronavirüs önlemlerini ihlal ettiği gerekçesiyle gerçekleşen istifayı kabul etmişti. Bu, Al-Khasawneh’in İçişleri Bakanı Samir Al-Mobaideen ve Adalet Bakanı Bassam Al-Talhouni’den salgına karşı önleyici tedbirleri ihlal etmeleri nedeniyle istifa etmelerini istemesinden sonra geldi.

Yerel basın, iki bakanın, katılımcı sayısının covid kısıtlamaları altında izin verilen maksimum sayıyı aştığı bir törene katıldığını yazmıştı. 28 üyeli yeni kabinede, COVID-19 kriz merkezine başkanlık eden Tuğgeneral Mazen Araya, içişleri bakanı olarak atandı. Sarsıntı, Khasawneh’e sosyal ve ekonomik sorunları çözmek için daha fazla alan veriyor olarak görülüyor. Eski bir diplomat ve saray yardımcısı olan İngiliz eğitimli Khasawneh. Geçen Ekim ayında Kral Abdullah tarafından, koronavirüs sağlık krizinin ele alınmasına halkın güvenini yeniden sağlamak ve birbirini izleyen hükümetlerin refah vaatlerini yerine getirme ve yolsuzluğu önleme konusundaki başarısızlığı yüzünden gelen öfkeyi yatıştırmak için atandı. Ürdün, virüsün daha bulaşıcı İngiliz varyantının neden olduğu yaklaşık iki aylık bir enfeksiyon dalgalanmasına tanık oluyor. Olağanüstü hal yasaları kapsamında, kötüleşen ekonomik koşullar ve kamu özgürlüklerinin kısıtlanmasına ilişkin yeni kararlar üzerine ülkede artan bir hoşnutsuzluk var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.