islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yemen Aden’de GGK’yla göstericiler arasında çatışmalar

Yemen Aden’de GGK’yla göstericiler arasında çatışmalar

Güney Geçiş Konseyi’ne (GGK) sadık güvenlik birimleri ile Yemen’in güney liman kenti Aden’de alternatif güçlerle arasında silahlı çatışma çıktı.

Mirat Haber Ajansı

Bir yandan İran-Suud/Emirlikler mücadelesi devam ederken, Suud ve Emirlikler arasında da Yemen kimin olacak mücadelesi yaşanmakta. İsrail de yer yer Emirliklere destek veriyor. Dün sabah, Güney Geçiş Konseyi’ne (GGK) sadık güvenlik birimleri ile Yemen’in güney liman kenti Aden’de yüzlerce protestocu arasında silahlı çatışma çıktı. Yerel kaynaklar, yüzlerce protestocunun, kamu hizmetlerinin bozulmasını protesto etmek için Aden vilayetinin KhorMaksar kentinde taşları ve yanmış lastik lastikleri kullanarak yolları kapattığını söyledi. Kaynaklar, BAE destekli GGK’nın Güvenlik Kemeri güçleri ile protestocular arasında şehirdeki Al-Jumhuriyah Hastanesi’nin kesişme noktasında bir silahlı çatışma olduğunu söyledi.

Silahlı çatışmalar, Güvenlik Kemeri güçlerinin, protestocuları dağıtmak için havaya ateş açması ve buna karşılık ateş açarak karşılık vermesiyle patlak verdi. Kaynaklar, çıkan yangının herhangi bir yaralanmaya yol açmadığını söylediler. Güvenlik Kemeri güçleri, hükümet yanlısı güçleri buradan kovduktan sonra Ağustos 2019’dan beri Aden şehrini kontrol ediyor. Yemen Riyali, son zamanlarda rekor düşük bir seviyeye geriledi. Yemen Suudi Arabistan işgalinden sonra dünyanın en fakir ülkesine döndü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.