islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ürdün, Esed rejimi ile yakınlaşıyor mu?

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Mikdad ile New York’ta görüştü

Ürdün, Esed rejimi ile yakınlaşıyor mu?

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu görüşmeleri için bulunduğu New York’ta Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ile bir araya geldi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, dün akşam gerçekleşen Safedi-Mikdad görüşmesinde Ürdün-Suriye sınırlarının güvenliği ile çeşitli alanlarda iş birliğini artırmak için atılan adımlar ele alındı.

İkili, Lübnan’a Suriye yoluyla Ürdün’den elektrik enerjisi, Mısır’dan da gaz tedarik edilmesi konusunu görüştü.

Görüşmede ayrıca Suriye krizine çözüm bulunması için sarf edilen çabalar tüm yönleriyle değerlendirildi.

Ürdün yönetimi, komşusu Suriye’de iç savaş başladığından bu yana tarafsız bir tutum takınmaya çalışmış ancak Esed rejimi, bu süre zarfında Amman’ı terörü desteklemekle suçlamıştı.

Suriye’de olayların patlak verdiği 2011 yılından bu yana Ürdün ile Esed rejimi arasında esen soğuk rüzgarların birkaç aydır yumuşadığı ve Safedi-Migdad görüşmesinin de son dönemde atılan karşılıklı adımların devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor.

Ürdün ve Esed rejimi enerji bakanları Lübnan’ın enerji krizine çözüm bulmak amacıyla 9 Eylül’de Ürdün’ün başkenti Amman’da bir araya gelmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.