islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5226
EURO
34,9004
ALTIN
2.430,41
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Ürdün’de İslami Kesimin Seçim İttifakı

Ürdün’de İslami Kesimin Seçim İttifakı

Mirat Haber Ajansı

Ürdün’deki Müslüman Kardeşler’in (İhvan) ülkedeki siyasi kolu olan İslami Hareket Cephesi 10 Kasım’da yapılması planlanan bir sonraki parlamento seçimlerine katılacak. İslami Hareket yetkilileri, daha önce 2016 seçimlerinde yaptıkları gibi, ittifaklar kurmaya çalışıyorlar. Parti, 100 adayı içeren İslami hareket dışındaki siyasi kişilikler ve akımlarla birlikte Ulusal Reform İttifakını kurdu. Partinin Hristiyan sandalyeler için üç adayla güçlerini birleştirmesi beklenirken, İslami Hareket dışından 40 adayın da bu ittifaka katılması bekleniyor.

İslami hareketin Ürdün parlamento seçimlerine katılımı, Hareket ile yetkililer arasındaki artan gerilimin ortasında geliyor. İslami hareketler ve gruplar alanında araştırmacı olan Muhammed ebu-Rumman tarafından yapılan bir araştırmada, rejimin Hareketin temsilcilerinin parlamentoda söz sahibi olmak için yeterli sandalye kazanmasını engellemek istediğini belirtti. Uzmanlar, İslami Hareket’in seçimleri kazanabileceği ancak yarı İngiliz olan Kral ve İsrail’in etkisindeki Ürdün rejiminin de bu durumda pekala seçimleri iptal edip, hareketin yetkililerini tutuklayıp yeniden seçim yapabileceğini, bunun tıpkı Mısır’daki gibi mümkün olabileceğini belirtiyorlar. Nitekim ülkede gösteriler yapan İhvan etkisindeki öğretmenler sendikası da aynı şekilde kapatılmış, liderleri tutuklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.