islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ürdünlüye turistlere bıçaklı saldırıdan idam

Ürdünlüye turistlere bıçaklı saldırıdan idam
Mirat Haber Ajansı

Ürdün devlet güvenlik mahkemesi Salı günü, krallığın antik yerleşim yerlerinden birinde, dördü yabancı turist olmak üzere sekiz kişiyi bıçakladığı dolayı bir vatandaşı idama mahkûm etti. Mahkeme, 24 yaşındaki Mustafa Ebu Ruwais’in turistlere bıçaklı terör saldırısı nedeniyle, idam cezasına çarptırıldığını söyledi. Kasım 2019’da başkent Amman’ın yaklaşık 50 km kuzeyindeki antik Roma kenti Jerash’ın kalıntılarında düzenlenen bıçaklı saldırıda, bir İsviçreli ve üç Meksikalı turistin yer aldığı kurbanların tümü, hayatta kaldı. Ürdünlü kurbanlar arasında bir tur rehberi ve müdahale etmeye çalışan bir güvenlik görevlisi de vardı.

Filistin kökenli bir Ürdünlü olan Ruwais, saldırı sırasında yaklaşık 20.000 Filistinli mülteciye ev sahipliği yapan Jerash’taki Souf kampında ikamet ediyordu. Saldırının hemen ardından tutuklandı ve geçen yılın Ocak ayında terör suçlarıyla suçlandı. Mahkeme belgelerine göre, Ruwais ile bağlantılı diğer iki kişi hapis cezasına çarptırıldı. Saldırıyı düzenleyen bu üç adam 2019’da DAEŞ grubunun destekçileri oldular. Ruwais ve adamlardan biri gruba katılmayı denediğini ve başarısız olduğundan dolayı, Jerash’ta İslam Devleti grubunun tanıtımını yapan 350 broşür dağıtarak örgütün fikirlerini ideolojik olarak desteklemeyi planladıklarını söylediler.

Ürdün, Haşimi Krallığı olarak da bilinen Orta Doğu’da yer alan Arap ülkesinin başkenti Amman. Suriye, Irak, İsrail, Suudi Arabistan gibi ülkelere kara sınırı mevcut. Ülke nüfusu yaklaşık 10 milyon. Ülkenin %92si Müslüman. Kişi başına düşen milli gelir 4 bin dolar. Ülke kral tarafından parlamenter sistem ile yönetilmekte.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.