islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4937
EURO
34,7446
ALTIN
2.422,24
BIST
9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Uzmanlar: Petrol Alana Üste Para Vereceğiz

Uzmanlar: Petrol Alana Üste Para Vereceğiz
6 Nisan 2020 13:05
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Korona krizi sonrasında ortaya çıkan ekonomik durumda petrol fiyatlarını hızla aşağılara inmesinin kısa süre içinde uluslararası piyasalarda negatife inebileceği uzmanlarca dile getirilmeye başlandı. Enerji uzmanları, negatif fiyatların imkansız olmadığını, durumun Korona kriziyle çok daralan talebe rağmen üretimin hala eski düzeylere yakın devam etmesinden kaynaklandığını öne sürüyorlar.

Korona kriziyle birlikte havayollarının, gemilerin, otomobillerin ve doğal gaz ve petrole dayalı fabrika elektrik üretiminin yakıt ihtiyaçları azaldı. Ancak petrol üretimi, kuyulardan petrol sondajı azaltılmaya çalışılsa da belirli düzeylerin altına inememekte. Bu durumda ortaya satılamayan hidrokarbonların dünyadaki depolama kapasitelerini aşması hali ortaya çıkmakta. Pek çok ülkede depo kapasitelerinin sonlarına doğru ilerlenmekte. Uzmanlara göre, depolar dolup eldeki hidrokarbonu koyacak yer kalmayınca, ekolojik faciaların çıkmaması için dünyada boş depolama kapasitesi olan ülkelere üste para verip hidrokarbon satışı imkansız değil.

Hızla 1973 öncesi fiyatlara doğru ilerleyen petrol varili emtia fiyatları yakın gelecekte talep çok düşük olmaya devam ederse böylece negatife inebilir. Yani tankerine petrol doldurana üste para verilebilir. Bir alternatif de petrol üretiminin yeniden başlatılmasının çok masraflı olacağı şekilde durdurulması olabilir. Ancak uzmanlar o durumda da eğer dünya ekonomisi düzelir ve talep eski düzeylere gelirse enerji üretiminin hemen eski düzeylere gelemeyecek olmasından dolayı bir petrol fiyatı krizinin çıkabileceğinden bahsediyorlar.

Kısaca dünya enerji piyasaları bilinmeyen bir geleceğe doğru yürümekte.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.