islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD Meclis Çoğunluk Grubundan Polis Yasası

ABD Meclis Çoğunluk Grubundan Polis Yasası

Mirat Haber Ajansı

ABD Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran Demokratlar, Pazartesi günü polisin vahşeti üzerinde durmaya yönelik kapsamlı bir yasa önerisi öne sürdüler. Aynı zamanda ülke genelinde gücün kötüye kullanılma tarzını da değiştirmeyi amaçlıyor. Protestolar ABD genelinde sokaklarda sürerken bu Washington’un ilk somut adımı. Yasa önerisi, Kongre Zenci Grubu, Meclis Yargı Komitesi ve Kaliforniya Demokratik Senatörü Kamala Harris ve New Jersey’den Cory Booker tarafından verildi. Bu, geçen ay Minneapolis’te sekiz aydan fazla boynuna çöktükten sonra Minneapolis’te öldürülen George Floyd dâhil üzere birçok siyah Amerikalı’nın ölümlerini protesto gösterilerine verilen bir cevap olarak nitelendirildi.

Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Kongre’nin büyük yapısal değişiklikten daha azına razı olamayacağını söyledi. Ancak teklifin henüz Cumhuriyetçi sponsoru yok. Cumhuriyetçi çoğunluğu olan Senatodan geçmek için iki partili desteğe ihtiyaç duyacak. Bu mevzuat, son yıllarda polisiye uygulamaları federal düzeyde ele almak için en kapsamlı çaba ancak Washington’un müdahale etmesini istemeyen Cumhuriyetçilerden, polis sendikalarından ve yerel yetkililerden güçlü bir direnişle karşılaşması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.