islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

VARLIĞIMIZ- SAĞLIĞIMIZ VE DOĞA BİZE ALLAH’I VE CENNET’İ HATIRLATIYOR MU?

VARLIĞIMIZ- SAĞLIĞIMIZ VE DOĞA BİZE ALLAH’I VE CENNET’İ HATIRLATIYOR MU?
11 Haziran 2024 10:00
A+
A-

08 Haziran 2024 tqrihliIsınan Hava Bize Allah’ı ve Cehennem’i Hatırlatıyor mu? başlıklı haber-yorumumuz sonradan dikkatimi çekti.

Kendi kendimi sorguladım: Şanı yüce Allah’ı, rahmeti olan Cennetini  hatırlatmadan azabı olan Cehennemi ile – bir cümle içinde- anmakla hata mı ettik?

ALAH’A İNANMAYAN KİŞİ ZATEN AZAPTADIR

Ona, rahmetinin enginliği içinde Cenneti ve azabının sınırsızlığı içinde Cehennemi ile inanmayan kişi için bu durum fark etmese gerek.

O zaten manen Cehennem içindedir. Çünkü dayandığı bir Rabbi yoktur, ümidi yoktur, ölümle birlikte yok olacak olmanın karanlıkları içindedir, hayatı gayesizdir.

ONUN RAHMETİ AZABINA GALİPTİR

Biz müminiz. Bütün varlıklar, güzel isimlerinin açılımı olarak Onu sonsuz rahmeti ile bize  sunarken biz  Ona rahmeti azabına galip Rabbimiz olarak imanımızı pekiştiririz.

O, müminler için rahmeti, ateisler – deistler için de  azabı ile anılsa yeridir.  Bunun örnekleri Kur’ân’da pek çoktur.

ONU RAHMETİ VE AZABİ BİRLİKTE ANMAK

Kitabı olan Kur’ân-ı Kerîm’de Onu, kendi zatını rahmeti ve azabı ile birlikte andığını da görmekteyiz. Ama bazen rahmet öncelenmektedir. Okuyalım:

Kullarıma bildir: Ben pek bağışlayıcıyım çok çok merhametiyim ama benim azabım da elem verici bir azabtır. “  (Hıcr 49-50)

Bazen de şiddet iki rahmet arasında öne çıkmaktadır:

“İman edip sâlih ameller işleyenlere ise, zemininden ırmaklar akan cennetler vardır. İşte büyük kurtuluş budur. Şüphesiz Rabbinin yakalaması çok şiddetlidir. Bilin ki O, (kâinat yokken) ilk olarak yaratan, (ölümden sonra tekrar hayatı) geri getirecek olandır. O, çok bağışlayan ve çok sevendir.” (Bürûc 11-14)

Yalnızca rahmete ve sadece azaba değinilen yerler de vardır.

Her halde bize düşen daha çok  Onu rahmeti ve azabı  ile birlikte anmak, hatırlamak ve hatırlatmak olmalıdır.. iz insanlar ümide de korkuya da muhtacız:

“ Allah, iman eden ve iyi şeyler yapanlara söz vermiştir; onlara bağışlama ve büyük mükâfat vardır.
İnkâr eden ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince onlar cehennemliklerdir
.” (Maide 9-10)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.