islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Yağmurlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

Mamdani, Venezuela İşgali Bir Suçtur

Mamdani, Venezuela İşgali Bir Suçtur
A+
A-

New York Belediye Başkanı Mamdani’den Sert Tepki: “Venezuela İşgali Bir Suçtur, Bu Bir Savaş Halidir”

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, ABD’nin Venezuela’ya düzenlediği askeri operasyonu sert bir şekilde kınadı. Mamdani, operasyonu “egemen bir ülkeye tek taraflı saldırı” olarak nitelendirerek, bunun “bir savaş eylemi ve uluslararası hukukun ihlali” olduğunu vurguladı.

Mamdani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu sabah Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro ve eşinin ABD askeri güçleri tarafından yakalanması ve New York’ta federal gözaltına alınmasının planlanması hakkında bilgilendirildim. Egemen bir ulusa tek taraflı saldırı, bir savaş eylemidir ve federal ile uluslararası hukukun ihlalidir. Bu açık rejim değişikliği girişimi sadece yurtdışındakileri değil, doğrudan New Yorkluları, aralarında on binlerce Venezuelalı’nın bulunduğu şehrimizi evi olarak görenleri etkiliyor.”

Belediye Başkanı Mamdani, operasyonun New York’taki Venezuelalı topluluğu üzerinde doğrudan etkisi olacağını belirterek, “Odak noktam onların güvenliği ve her New Yorklunun güvenliği. Yönetimim durumu yakından izlemeye devam edecek ve gerekli yönlendirmeleri yapacak” dedi.

Mamdani’nin bu açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’ya yönelik “büyük ölçekli saldırı” düzenlendiğini ve Maduro çiftinin yakalanarak ülkeden çıkarıldığını duyurmasından saatler sonra geldi. Trump, operasyonun kod adının “Mutlak Kararlılık” olduğunu belirtirken, Maduro’nun New York’ta narko-terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla yargılanacağını açıkladı.

Uluslararası toplumdan da tepkiler yükseliyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil toplanması çağrıları yapılırken, Rusya ve Çin operasyonu “egemenlik ihlali” olarak kınadı. Latin Amerika ülkeleri ise bölgesel istikrarsızlık uyarısında bulundu.

New York’ta Venezuelalı topluluklar arasında karışık duygular hakim. Bazı gruplar Maduro’nun yakalanmasını kutlarken, diğerleri operasyonun yasal olmadığını savunuyor. Şehir yönetiminin Venezuelalı New Yorkluların güvenliğini önceliklendireceği belirtiliyor.

Bu gelişme, yeni göreve başlayan Belediye Başkanı Mamdani’nin Trump yönetimiyle ilk açık çatışması olarak kaydedildi. Mamdani, daha önce Trump ile görüşmüş olsa da, bu olayda net bir karşı duruş sergiledi.

(Gelişmeler yakından takip ediliyor.)

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.