islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Volodimir Zelenskiy’den Çarpıcı İddia!

Volodimir Zelenskiy’den Çarpıcı İddia!
22 Ekim 2022 11:17
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Avrupa’ya büyük bir göç tetiklemek ve Dinyeper Nehri üzerindeki bir barajı havaya uçurmak için iki felaket senaryosu hazırladığını öne sürdü.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, cephede savaşı kazanma şansı kalmayan Rusya lideri Vladimir Putin’in ülkesini dize getirmek umuduyla iki felaket senaryosu üzerinde çalıştığını açıkladı.

Zelenskiy’e göre; Rusya’nın üzerinde çalıştığı ilk senaryo Avrupa’ya yeni bir büyük göçü tetiklemek. İkinci plan ise, Dinyeper Nehri üzerindeki Kahovski Barajı’nı yıkarak Ukrayna’nın güney bölgelerini su altında bırakmak.

“AVRUPA’YA GÖÇÜ TETİKLEYİP BARAJI PATLATACAKLAR”
Önceki akşam Ukrayna halkına hitaben yaptığı durum değerlendirme konuşmasında Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

“Rusya iki felaket senaryosunu hayata geçirmeye çalışıyor. Planlardan ilki, 10 Ekim’den bu yana Ukrayna altyapısını hedef alan düşmanın milyonlarca insanımızı kış ortasında elektriksiz, susuz ve aç bırakmak istemesi. Böylece Avrupa ülkelerine yeni bir büyük göçü tetikleyerek Batı’nın Ukrayna’ya verdiği desteği sonlandıracağını düşünüyor. İkinci planları ise çok daha feci. Güneyde Herson bölgesinde sıkışan Rus ordusu Dinyeper Nehri üzerinde yer alan Kahovski Barajı’nı yıkmayı planlıyor. Baraj duvarının bombardıman sonucu yıkılması durumunda tüm Herson bölgesi su altında kalacak. Ruslar büyük faciaya yol açacak baraj planını hayata geçirirse toplu imha silahı kullanmaktan daha büyük katliamın altına imza atmış olacak. Buna ‘soykırım’ denmesi daha uygun olur.”

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.