islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4746
EURO
34,7479
ALTIN
2.489,59
BIST
9.510,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

SpaceX-NASA Ortak Projesiyle Uzay Ticarileşiyor

SpaceX-NASA Ortak Projesiyle Uzay Ticarileşiyor

Mirat Haber Ajansı

İki NASA astronotunun 1960’lardaki uzay projelerinde uygulanan tarzda uzaydan Meksika körfezi sularına paraşütü açık bir kapsülle düşmesi sayesinde Dünya’ya dönmeleri, SpaceX-NASA Ağustos ayı ortak projesinin başarıyla sonlandığını ilan etmekteydi. Elon Musk’ın ticari bir şirketi olan SpaceX’in eşi benzeri görülmemiş bu test uçuşu yeni bir dönemi başlatıyor. Bu, insanları yörüngeye ve yörüngeden taşımak için ticari olarak inşa edilen ve işletilen ilk uzay aracı ile 45 yıl içinde ABD astronotları tarafından yapılan ilk uygulama oldu. Geri dönüş, önümüzdeki aya kadar erken bir zamanda başka bir SpaceX mürettebatının uzaya yollanmasının ve gelecek yıl olası turist uçuşlarının önünü açıyor, uzay ticarileşiyor.

Test pilotları Doug Hurley ve Bob Behnken, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldıktan bir günden kısa bir süre sonra ve Florida’daki fırlatmadan iki ay sonra, Endeavor adlı SpaceX Dragon kapsülleriyle Dünya’ya geri döndüler. Kapsül, Florida’nın Atlantik kıyılarını vuran bir tropik kasırgadan yüzlerce kilometre ötede, Pensacola sahilinden yaklaşık 75km ötede sakin körfez sularına paraşütle indi. SpaceX’in CEO’su Elon Musk da dahil olmak üzere aile ve yetkililerden oluşan küçük bir maskeli topluluk tarafından karşılandılar. Sıçramadan 30 dakika sonra, kavrulmuş ve kabarmış 6 metrelik kapsül, doktorlar ve hemşireler içeren 40’tan fazla personele sahip bir SpaceX kurtarma gemisine kaldırıldı. Geri dönen astronotları pandemiden güvende tutmak için, kurtarma ekibi iki hafta karantinaya alınmış ​​ve koronavirüs için test edilmişti.

ETİKETLER: NASA, Spacex
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.