islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

YAHUDİLERE BUNDAN BÖYLE GÜVENLİ ALAN YOK

YAHUDİLERE BUNDAN BÖYLE GÜVENLİ ALAN YOK
6 Kasım 2023 12:00
A+
A-

Önce haberi okuyalım:

{İsrail’den yurt dışındaki vatandaşlarına: İsrail ve Yahudi sembollerini açıkça göstermeyin.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, “Arap ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Kafkasya ve İran’a komşu ülkeler başta olmak üzere seyahat uyarısı olan ülkelere seyahatin ertelenmesini” tavsiye etti.}

İsrail bu tavsiyeleri daha çok yapacak. Yahudiler dünyanın pek çok ülkesinde asli  hüviyetleri ile görünmezler. Bundan böyle daha da tedirgin olacaklar. Halklar uyanıyor. Dünya onlara giderek darlaşacak. Korkudan “ben yahudiyim” diyemeyecekler.

Geçen hafta yazdığımız bir yazımıza  İSRAİL  KENDİSİNİ VE DÜNYA YAHUDİLİĞİNİ BOMBALIYOR başlığını atmış ve şöyle demiştik:

“Empati yapalım, şimdilerde siz değil bir İslam ülkesinde, İsrail’de ve dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşayan bir Yahudi olsanız korkmaz mısınız? Sizin İsrail’in yaptığı zulümleri kınadığınıza tanık olmayan veya onayladığınıza şahit olan insanlar, ama bu gün ama yarın size tavır koyamaz mı? Koyar. Adil vicdanların onaylayamayacağı bir saldırı da bulunamaz mı? Bulunur.

Bu sebeple biz Amerika’nın desteğine veya onayına güvenerek İsrail kedisini ve dünya Yahudiliğini bombalıyor, diyoruz.”

İsrail acziyet içinde kıvranıyor. Attığı her bomba yıkımını çabuklaştıracak. Ona tavsiyemiz Amerika’ya güvenme, adil bir barışa yönel. Evanjelistler de dostlarınız değildir.

Fotoğrafta yüzlerce kişinin Rusya’nın Dağıstan bölgesindeki bir havaalanı terminal binasına Yahudileri aramak için saldırdığı görülüyor (AFP) (AA)

İsrail Başbakanlığı Ulusal Güvenlik Merkezi ve İsrail Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin ortak yazılı açıklama yapıldı.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları nedeniyle “İsraillilere ve Yahudilere yönelik şiddet olaylarının ve antisemitizmin dünya genelinde arttığı” ifade edilen açıklamada, İsraillilerden seyahatleri sırasında önlemlerini artırmaları istendi.

Açıklamada, “seyahat uyarısı olmayan ülkelerde bile seçilen destinasyonda İsrail’e yönelik protestoların ve şiddet gösterilerinin var olup olmadığının doğrulanması” için çağrı yapılarak, “bu olayların, seyahat uyarısı olmayan ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştiği” vurgulandı.

“Gösteri ve protestolardan uzak durulması, tetikte olunması ve etrafta olup bitenlere dikkat edilmesi” tavsiye edilen açıklamada, İsraillilerden, “İsrail ve Yahudi sembollerini açıkça göstermekten kaçınmaları” istendi.

“Ulusal Güvenlik Merkezi, bu günlerde yurt dışına seyahat etme zorunluluğunun gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyor.” ifadelerine yer verilen açıklamada, “Arap ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Kafkasya ve İran’a komşu ülkeler başta olmak üzere seyahat uyarısı olan ülkelere seyahatin ertelenmesi” tavsiye edildi.

 

 

ETİKETLER: Manşet