islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5246
EURO
34,7847
ALTIN
2.440,94
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

BARIŞ MESAJI OLAN SELAMIMIZA YAHUDİLEŞENLER

BARIŞ MESAJI OLAN SELAMIMIZA YAHUDİLEŞENLER
6 Kasım 2023 11:00
A+
A-

Haberi okuyalım:

{ Rusya Devlet Başkanı Putin‘den müftüye “Aleykümselam” yanıtı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Müslüman din adamlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda Rusya Müslümanları Ruhani Meclisi Başkanı Müftü Albir Kurganov’un “Selamünaleyküm” sözüne, “Aleykümselam” diyerek karşılık verdi. (İHA)

Ortadoğu’daki olayların yanı sıra Rusya’daki Müslümanların durumunun da ele alındığı toplantıda Vladimir Putin’e soru sormak için ayağa kalkan Rusya Müslümanları Ruhani Meclisi Başkanı Müftü Albir Kurganov, “Selamünaleyküm” diyerek sözlerine başladı. Vladimir Putin ise Kurganov’a “Aleykümselam” diyerek karşılık verince salondaki katılımcılardan büyük alkış  aldı.}

SELAM İSLAM’IN EMRİDİR

Kur’ân’da Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:

Ey İman edenler! Topluca barış insanı olun…

Selamlaştığınız zaman verilen selama daha güzeli veya aynısı ile karşılık verin…“ ( Bakara2/ 208; Nisa 4/86)ime 0:12 / 0:1lscre

Selamlaşmaya yöneltici bir hadislerinde Peygamberimiz de şöyle buyurmuşlardır:

“İslami çizgide yapılacak en hayırlı ameller Yemek yedirip yoksula arka çıkmak, tanıdığın ve tanımadığın kişilere selam vermektir.” (Buhari İman 20)

SELAM BARIŞ MESAJIDIR

Selam İslâm’ın nişanıdır/alametidir. Müslüman selam vermeden oturmamalı, selam vermeden konuşmamalıdır. Çünkü Selam barış mesajıdır, selam veren kişi selam verdiği kişiye aslında şöyle demiş olur:

Kardeşim ben bir barış adamıyım sana barış getirdim, Rabbimin koruması senin ve benim üzerime olsun.

Selam verilecek kişinin tanıdık olması da gerekmez.

NASIL SELAM VERİLİR ?

Mümin kişiye İslâm’ın şiarı/nişanı olan ve Allah’ın Selam ismini içeren selamün aleyküm şeklinde selam verilir.

İslâmî çizgisi olup olmadığını ayırt edemeyeceğimiz kişilere de anladıkları dilde günaydın veya iyi günler ya da merhaba denebilir. Maksat güven vermek, barış insanı olduğumuzu bildirmektir.

SELAM CENNET’E YOLDUR

İslami bilgi ve bilincimizi yitirdikçe selamı önemsemez olduk. Hala resmi dairelerimizde İslamî selamla selamlaşılamamaktadır. Laik kültürle yetişen insanlarımız, İslamî selamı hem vermeyi ve hem de almayı içselleştirememektedir. Böylece selamımıza karşı Yahudileşmekteyiz.

Putin’in bile alabildiği selamımızı veremeyen ve alamayan insanlarımızın varlığı kültürel yıkımımızdır. Sözü, Peygamberimizin bir sözü ile bağlayalım:

Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Birbirinize selam vererek aranızda selâmı yayınız!” (Müslim, Îmân 93-94)

Selam vermek barışa ve kaynaşmaya adım atmaktır ve bolca sevap kazanmaktır.

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.