islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Yalnızca Bir Ayda Tasarlanıp İmal Edilen Ventilatörler

Yalnızca Bir Ayda Tasarlanıp İmal Edilen Ventilatörler
1 Mayıs 2020 14:39
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Ölümcül koronavirüsün ülkesinde ne kadar hızlı yayıldığına dair Cohen Cohen ve Marcel Botha’nın uyanmasını sağladı. Mart ayında, ventilatör sıkıntısının İtalya’da kritik bir sorun olduğunu öğrendiler, yakında ABD’de de olacağı konusunda uyarılmış oldular. Bu da çifti becerilerini ventilatör mücadelesine uygulamaya yöneltti. Yeni kurulan şirketler için yatırımcı olan Cohen ile bir ürün tasarım ve geliştirme şirketinin genel müdürü Botha konuya temkinli yaklaştılar. Binlerce parçanın karmaşık bir küresel tedarik zinciri gerektiren standart bir ventilatör, hızlı ve uygun fiyatlı bir şekilde üretilebilecek bir cihaz değildi. Ancak kısa süre sonra temel teknolojileri olarak kullanılabilecek temel bir ventilatör tasarımı buldular. O zamandan beri, New York’tan bilim adamları, mühendisler, girişimciler, doktorlar ve düzenleyici uzmanların katıldığı çok geniş bir işbirliğini düzenlediler ve normalde bir yıl veya daha uzun sürecek bir çalışmayı bir ay içinde tamamladılar.

Sonuçta ortaya çıkan “köprü” vantilatörleri olarak bilinen makineler sadece 3.300 dolar fiyatla imal ediliyor. Klasik ventilatörlerse 10 kat daha pahalı. Olumsuz tarafı daha az ilerlemiş hastalığı olan hastaların işini görüyor sadece. Eğer hastalık çok ilerlerse o zaman yine eski tarz makinalar gerekiyor. Ama şu haliyle bile özellikle kırsal kesimde ve fakir ülkelerin elindeki çok az sayıdaki ventilatör baskısını ciddi ölçüde azaltacak olması. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) yeni cihazı Nisan ayı ortasında onayladı. Sağlık uzmanları, bunun gibi bir makinenin tedavi envanterine değerli bir araç katacağını ifade ediyorlar. Asya, Afrika ve Latin Amerika’daki gelişmekte olan ülkelerde tedaviye erişimi büyük ölçüde artırabilir. New York geliştiriciler grubu tasarımını ücretsiz olarak lisanslamayı planlıyor. Proje, vantilatör tasarımını kolaylaştırmak ve maliyetleri düşürmek için Amerika’da ve yurtdışında yapılan çeşitli çabalardan sadece biridir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.