islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yardımsever Almanya Yunanistan’dan “83 Mülteci Aldı”

Yardımsever Almanya Yunanistan’dan “83 Mülteci Aldı”

Mirat Haber Ajansı

Zor durumda 99 sığınma başvurusu sahibi mülteci Yunanistan’dan 16’sı Finlandiya ve 83’ü Almanya’ya gönderildi. AB’nin iltica koordinasyon ajansının dün yaptığı açıklamada, eylemin Avrupa Birliği’nin cephe Üye Devletlerine devam eden desteğinin bir parçası olduğunu söyledi. Avrupa İltica Destek Ofisi’ne (EASO) göre, Yunanistan’dan Almanya’ya ağır hasta ve çocuklu ailelere ait 83 kişilik kafile şimdiden yollandı.

Geçtiğimiz Haziran ayında, Avrupa Birliği, 2020 bütçesinde yaşanan krize yönelik değişikliğin parçası olarak, ülkedeki mültecilerle başa çıkmak için Türkiye’ye mali destek sağlama planı da önerdi. Bu, Türkiye ile AB arasındaki 2016 mülteci anlaşmasının bir parçası. Ama Türkiye’nin bu mali yardım karşılığında mültecilerin Avrupa’ya girmesini engellemesi gerektiğini belirtti. Üzerinde anlaşmaya varılan ilk tutar, geçen yıla kadar tam olarak ödenmesi nedeniyle 6,5 milyar dolardı. Ancak AB, anlaşmanın bir kısmını yerine ve Türkiye’nin bu yılın başlarında Avrupa ile sınırını açmasını sağladı ve mültecilerin Avrupa’ya yolculuklarına devam etmelerine neden oldu. Tam miktarın geri kalanının 2025 yılına kadar ödenmesi ve 571,7 milyon dolarlık ek fon sağlanması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.