islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3415
EURO
34,7857
ALTIN
2.390,02
BIST
10.250,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

DEPREM KUZEYİ HARABEYE ÇEVİRİRKEN SURİYELİLER DAYANIŞMA İÇİNDE

DEPREM KUZEYİ HARABEYE ÇEVİRİRKEN SURİYELİLER DAYANIŞMA İÇİNDE
22 Şubat 2023 16:40
A+
A-

Suriyeliler, bir topluluk olarak, kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldılar. Savaşla karşı karşıya kalan ve dünya tarafından unutulan kuzeybatı Suriyeliler, bölgeyi sarsan yıkıcı depremlerin ardından bir kez daha vatandaşlarına yardım etmeye çağrıldı.

Şubat ayının başlarında Türkiye’nin güneyini ve Suriye’nin kuzeybatısını vuran, 47.000’den fazla insanı öldürürken yüzbinlerce eve zarar verip yerle bir eden şiddetli depremde 25 milyondan fazla insan acı çekerken, Halep ve Lazkiye’nin dümdüz sokakları hâlâ bir yıkım portresiyle dolu.

Pazartesi günü (20.02.2023) Türkiye’nin güneyindeki Antakya kenti yakınlarında 6,4 büyüklüğünde başka bir deprem meydana geldi. Suriye, Mısır ve Lübnan’da hissedildi.

Kurtarma operasyonları, hala kayıp olanlar için solan umutlarla yaralandı.

Ülkeler Türkiye’ye odaklandığı için esasen ihmal edilen Suriye’de halk seferber oldu.

Nakit sıkıntısı çeken makamlar, hayatta kalanlara sunabilecekleri yardım konusunda sınırlı olduğundan, özel girişimlerin ve toplum liderliğindeki projelerin gücü, hayatların kurtarılmasına ve mağdurların bakımına yardımcı oldu. Bu, ülkenin her yerinde tekrarlanan bir sahne.

“İnsanlar kendileri acil durum ilan etti ve herkes elinden geleni yaptı. Herkesin mali, ahlaki, psikolojik, sağlık açısından, yardım ve medya belgeleri açısından benzersiz bir yeteneği var, bu ulusal bir çaba”

Şam’da, Ahmad’s Humanitarian Project’teki gönüllüler, Al-Wahdeh basketbol stadyumunda birçok malzemeler bağışlandı. Başta Halep ve Cebeli’de olmak üzere, etkilenenlere yardım için yiyecek, giyecek ve ilaç topluyorlar.

Aylar önce büyük bir tümörü olan bir kıza tıbbi destek sağlamak için insani bir amaç olarak başlayan hareket, ülkenin başkenti Şam’da insanların kuzeye yardım göndermek için bir araya geldiği bir insani yardım faaliyeti çekirdeğine dönüştü.

Çalışmalar bitmiyor. Halk Şam’ın çetin hava koşullarına meydan okuyarak Suriyeli gönüllerinin birlikte olduğunu kanıtlayarak kıyafet ve ilaç yardımında bulundu.

Kaynak: Syrians scramble to aid as earthquake leaves north in ruins

Çeviren: Ayşe Betül Güven

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.