Yemen Başbakanı Suudi Arabistan’a kaçtığından bu yana ilk kez Hazremevt’te

Yemen Başbakanı Maeen Abdulmalik Saeed, geçici başkent Aden’den kaçarak Mart 2015’ten beri sürgünde bulunan hükümetin yer aldığı, BM taraşından Suudi Arabistan’a kaçtığından beri ilk kez doğudaki Hadramaut eyaletine geldi.

Mirat Haber Ajansı

Yemen Başbakanı Maeen Abdulmalik Saeed, geçici başkent Aden’den kaçarak Mart 2015’ten beri sürgünde bulunan hükümetin yer aldığı, BM tarafından Suudi Arabistan’a kaçtığından beri ilk kez doğudaki Hadramaut eyaletine geldi. Mukalla eyaletinin başkentinde bulunan Al-Riyan havaalanında Hadhramaut Valisi Faraj Al-Bohsoni tarafından alındı. Mahra ve Shabwa eyaletlerini de içerecek birkaç günlük bir geziye katılması bekleniyor. Bununla birlikte, Muakalla’daki başkanlık sarayının, BAE destekli güçlerin koruma sağlaması beklenen Saeed için kalıcı bir karargah olarak hizmet vermesi planlandığı da bildirildi.

Bu ayın başlarında Yemen hükümeti, Al-Riyan havaalanının neredeyse altı yıldır askıya alındıktan sonra iç hat uçuşlarına yeniden açıldığını duyurdu. Yemen’deki üçüncü büyük havaalanı, Suudi liderliğindeki koalisyonun Yemen’deki ortağı BAE’nin 2016’da askeri üsse dönüştürmesi nedeniyle kapatıldı. El Kaide’nin kontrolüne girmeden bir yıl önce. BAE’nin havalimanını yasadışı bir hapishaneye dönüştürdüğüne dair suçlamalar da var.

Yemen Haber Ajansı, BAE destekli grupların Emirlik medyasının, Hadramot’un kurtuluşu olarak adlandırdığı şeyin yıldönümünde Mukalla sokaklarında bir askeri geçit törenine katıldığını bildirdi. Başbakan Saeed, kabine üyeleriyle birlikte, BAE destekli Güney Geçiş Konseyi (STC) milislerinin şehrin Başkanlık Sarayı’na baskın yapmasının ardından Mart ayında güney liman kenti Aden’den kaçtı. İsyanın ödenmemiş ücretler ve kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle çıktığı bildirildi. Yeni birlik hükümetinin kurulmasının ardından Aralık ayında, Saeed’in kabinesinin Riyad’dan gelmesi, Aden havaalanına roket saldırıları ile karşılandı ve kayıplar arasında hiçbir hükümet yetkilisi olmamasına rağmen en az 25 kişi öldü.

Recent Posts

  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

18 dakika ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

1 saat ago
  • Gündem

DOĞAL GIDALAR FAYDALANMAMIZ GEREKEN MUCİZELERDİR

DOĞAL GIDALAR FAYDALANMAMIZ GEREKEN MUCİZELERDİR Görsel ve yazılı medyanın büyük çoğunluğunun işledikleri din ve cinselliğe ilişkin…

2 saat ago
  • Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı: 20 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı  20 Bin Öğretmen Ataması Yapılacağını Açıkladı Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen…

2 saat ago
  • Makale

İSLAMΠSEMBOLLERİ BIRAKALIM

İSLAMΠSEMBOLLERİ BIRAKALIM Bu gün sosyal medyada gördüğüm iğrenç bir görüntü ile irkildim. Açıklayayım: Yan masalarda…

3 saat ago