islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yemen başkent kuvvetleri Suudi Arabistan’daki Patriot’larla korunan Aramco’ya saldırdı

Kuzey başkenti Sanaa’da bir Husi sözcüsü, 11 füze ve insansız hava aracının Suudi petrol devi Aramco’ya ait tesisleri hedef aldığını açıkladı.

Yemen başkent kuvvetleri Suudi Arabistan’daki Patriot’larla korunan Aramco’ya saldırdı

Kuzey başkenti Sanaa’da bir Husi sözcüsü, 11 füze ve insansız hava aracının Suudi petrol devi Aramco’ya ait tesisleri hedef aldığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Yemen’deki Husi isyancılar, saldırıda ateş yakan devlet petrol devi Aramco’ya ait bir site ile Suudi Arabistan’ın güneyindeki Jazan kentinde petrol tesisine ve askeri hedeflere saldırmak için insansız hava araçları ve füzeler kullandıklarını iddia ettiler. Kuzey başkenti Sanaa’da bir Husi sözcüsü, 11 füze ve insansız hava aracının Suudi petrol devi Aramco’ya ait tesisleri hedef aldığını açıkladı. İsyancı bir askeri sözcü Husilerin sadık Yemen televizyonuna göre, Patriot füze savunma bataryaları ve diğer hassas tesisler de Husiler tarafından hedef alındı.

Suudi Arabistan’dan bir yangına veya Patriot füze savunma yapısının vurulduğuna dair bir onay gelmedi. Ancak Yemen’de Husilerle savaşan Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, bir gecede ateşlenen dört insansız hava aracı ve beş balistik füzenin önünden bir miktar enkazın Jazan Üniversitesi arazisine indiğini ve kontrol altına alınan sınırlı bir ateş başlattığını ifade etti. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, yaptığı açıklamada kimsenin öldürülmediğini söyledi. Acil bir yaralanma raporu gelmedi. Koalisyon sözcüsü Turki el-Maliki, açıklamada Husileri suçlayarak, füzelerin ve insansız hava araçlarının özellikle sivil bölgeleri hedef aldığını ve Yemen’deki isyancıların kalesi Saada’dan fırlatıldığını belirtti. Maliki, Husi’nin sivil hedeflere yönelik artan hava harekatını kınadı ve bu düşmanca eylemlerin savaş suçu teşkil ettiği uyarısında bulundu. İran bağlantılı isyancılar, Suudi Arabistan’ın pahalı ve stratejik olarak hayati önem taşıyan petrol altyapısının savunmasızlığının altını çizerek geçmişte Aramco tesislerini birkaç kez vurdu.

Perşembe günkü olay, Husilerin Pazartesi günü Suudi Arabistan’ın Aramco’nun tesislerine drone saldırıları başlattığını iddia etmesinden günler sonra geldi. Saldırılar ayrıca isyancılar ve Yemen’deki Riyad destekli hükümete sadık güçler arasındaki çatışmaların arttığı bir dönemde geldi. Geçen hafta, Yemen’in stratejik kuzey şehri Marib için yapılan şiddetli çatışmalarda en az 70 hükümet yanlısı ve Husi savaşçı öldürüldü. Husiler, ABD ve Birleşmiş Milletler petrol zengini bir bölgenin başkenti ve Suudi Arabistan destekli hükümetin kuzeydeki son önemli toprak bölümünü ele geçirmeye çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.