islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yemen: Husiler’den Suudlara Büyük Hava Saldırısı

Yemen: Husiler’den Suudlara Büyük Hava Saldırısı

Mirat Haber Ajansı

Yemen’in Husi ağırlıklı yönetimi ülkelerini işgal eden Suudi Arabistan’a karşı şimdiye kadarki en büyük askeri operasyonlarını gerçekleştirdiklerini söylediler. Hava saldırısı, krallığın başkenti Riyad’da savunma bakanlığını ve askeri üssü hedef aldı. Salı günü yaptıkları açıklamadaysa, Suudi Arabistan, Suudi liderliğindeki askeri koalisyonun, Yemen başkenti Sana’ndan ateşlenen füzeleri ve SİHA’ları yok ettiğini belirtmişti. Husiler, güneyde Cezen ve Nejran gibi Yemen sınırına yakın diğer şehirlerde de askeri yerleri hedeflediklerini söyledi. Hasar veya tahribatla ilgili bilgi vermediler.

Daha önce, Suudi liderliğindeki koalisyon sözcüsü Türki el-Maliki, ortak koalisyon güçlerinin kasıtlı bir düşman operasyonunda Sana’dan Riyad’a doğru Husi milisler tarafından atılan balistik bir füzeyi durdurmayı ve yok etmeyi başardığını söyledi. Saldırı, Suudi Arabistan’ın Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen’in ülkenin uluslararası kabul gören Suud destekli hükümeti ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen Güney Yemen ayrılıkçılarının aylarca süren çatışması sonrasında ateşkes kararı aldığını duyurmasını izledi. Anlaşma, Husilere karşı savaşta iki taraf arasındaki çatlağı kapatmayı amaçlıyor ancak daha önce çok sayıda anlaşma ihlal edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.