islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5128
EURO
34,7988
ALTIN
2.427,11
BIST
9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Yemen: Suud Hava Saldırısında 19 Çocuk Öldü

Yemen: Suud Hava Saldırısında 19 Çocuk Öldü
25 Şubat 2020 17:45
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler’in çocuklarla ilgili kolu olan UNICEF’in yaptığı açıklamalara göre geçtiğimiz hafta Kuzey Yemen’deki Suudi Arabistan tarafından düzenlenen hava saldırılarında en az 19 Yemenli çocuğun öldüğü ve çok sayıda çocuğun da yaralandığı bildirildi.

Yemen’den sorumlu UNICEF temsilcisi Sara Beysolow Nyanti, 15 Şubat’ta Yemen’in kuzeyinde El-Cevf bölgesine yapılan son hava saldırısında 19 çocuğun hayatını kaybetmesi ve 18 kişinin de yaralanmasından dolayı UNİCEF’in üzüntüsünü paylaştı.

Yemen’in başkentini ve Kuzey bölgelerini yöneten Husi grubu da Suudi liderliğindeki Arap koalisyon uçaklarınca El-Cevf’in El-Meslub bölgesine yapılan baskında 35 sivilin öldürüldüğünü ve çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi.

UNICEF, son birkaç hafta içinde şiddetin endişe verici şekilde artması, Yemen’deki çocukların çatışmanın en ağır yükünü taşımaya devam etmesi konularında endişesini belirerek Yemen’deki çocukların günlük acılarının unutulmaması konusunda uyarıda bulundu.

Yemen’de 2015’te başlayan Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun hava bombardımanı 5. yılını doldururken kolera gibi salgın hastalıklar kontrolden çıkmış durumda ve 14 milyon Müslüman Yemenli de açlıktan ölme tehlikesi altında.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.