islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Yağmurlu
12°C

BAHREYN VE BAE’DEN HÜRMÜZ İÇİN GÜÇ KULLANMA ÇAĞRISI

BAHREYN VE BAE’DEN HÜRMÜZ İÇİN GÜÇ KULLANMA ÇAĞRISI

BAHREYN VE BAE’DEN HÜRMÜZ İÇİN GÜÇ KULLANMA ÇAĞRISI

Basra Körfezi’nde tansiyon yeniden yükseliyor. ve ’nin, üyesi ülkelere ’nın yeniden açılması için askeri operasyon seçeneğinin değerlendirilmesi yönünde baskı yaptığı iddia edildi.

Uluslararası basına yansıyan bilgilere göre, iki Körfez ülkesi, enerji arz güvenliği ve küresel ticaretin aksamaması için boğazdaki kısıtlamaların kabul edilemez olduğunu savunuyor. Petrol ve doğal gaz sevkiyatının önemli bir bölümünün geçtiği Hürmüz Boğazı’nda yaşanan gerilim, küresel piyasalar açısından kritik bir risk olarak değerlendiriliyor.

Diplomatik kaynaklar, Bahreyn ve BAE’nin özellikle deniz trafiğinin güvenliğini sağlamak adına uluslararası bir deniz gücü oluşturulmasını veya doğrudan askeri müdahale seçeneğinin masaya yatırılmasını istediğini belirtiyor. Ancak bu çağrının, bölgede daha geniş çaplı bir çatışma riskini de beraberinde getirebileceği ifade ediliyor.

Öte yandan bazı Güvenlik Konseyi üyelerinin, askeri seçeneğe temkinli yaklaştığı ve önceliğin diplomatik çözüm yollarına verilmesi gerektiğini savunduğu öğrenildi. Uzmanlar, Hürmüz Boğazı’nda yaşanacak olası bir askeri gerilimin sadece bölge ülkelerini değil, küresel ekonomiyi de doğrudan etkileyebileceği uyarısında bulunuyor.

Gelişmeler yakından takip edilirken, gözler önümüzdeki günlerde nezdinde yapılacak olası toplantılara çevrildi.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.