islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
ALTIN
2.430,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Yemen’de Aden Havaalanı Yakınında Patlama

Yemen’de Aden Havaalanı Yakınında Patlama
2 Kasım 2021 11:45
A+
A-

Yemen hükümetinin geçici başkenti Aden’de meydana gelen patlamada en az 12 sivil hayatını kaybetti.

Yemen’in güneyindeki liman kenti Aden’de uluslararası havalimanının girişine yakın bir yerde meydana gelen patlamada en az 12 kişi öldü fakat olayın bir saldırı olup olmadığı belirsizliğini korudu.

Bir havaalanı yetkilisi Cumartesi günü küçük bir kamyonun havaalanın dış kapısında infilak ettiğini söyledi, güvenlik kaynakları da aracın petrol ürünleri taşıdığını ifade etti. Patlama kuvvetliydi ve şehir genelinde duyuldu. Çevrede oturanların camları paramparça oldu.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir güvenlik yetkilisi Aden havaalanının çevresindeki “patlamada on iki sivilin hayatını kaybettiğini ve ciddi yaralanmaların olduğunu” söyledi. Patlamanın nedeni bilinmiyordu.  

Aden, Suudi Arabistan destekli koalisyonun bir parçası olarak altı yıldan uzun süredir Husi gruplarla savaşan, uluslararası tanınırlığı olan Yemen hükümetinin geçici yeri.

Fakat Aden’in kendi içinde de hükümet ve güneydeki ayrılıkçı grupların arasındaki gerginlik yıllardır sürüyor.

Yemen hükümeti ve Güney Geçiş Konseyi Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun sözde müttefiki.

Ekim ayının başlarında Aden’de şehrin valisinin -bir Güney Geçiş Konseyi üyesi olan- bulunduğu konvoya yönelik bombalı araç saldırısında en az altı kişi öldü ve diğerleri yaralandı. Vali kurtuldu.

Güneydeki istikrarsızlık Birleşmiş Milletler öncülüğündeki Yemen’de 10 binlerce kişinin öldüğü ve nüfusun %80’ini yardıma muhtaç hale getiren savaşı sona erdirme çabalarını güçleştiriyor.

Birleşmiş Milletler Yemen’deki durumu dünyanın en kötü insani felaketi olarak tanımlıyor.

Çeviri: Zehra Kaya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.