islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yemen’de Üst Düzey Bir Husi Komutanı Öldü

Yemen’de Üst Düzey Bir Husi Komutanı Öldü
10 Mayıs 2020 15:31
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Perşembe günü Yemen Husi kuvvetlerinin özel kuvvetlerinin kıdemli komutanı öldürüldü. Komutan ön safta yer aldığı ülkenin merkezi Marib ve Bayda eyaletlerindeki Kuzey ve Güney yemen güçleri arasındaki şiddetli savaşlar sırasında öldürüldü. Albay Muhammed Abdülkerim el-Hamran’ın Husi askeri lideri General Abdülmelik el-Husi ile yakın bağları vardı ve bu yıl öldürülen en yüksek rütbeli subaydı. Marib ve Bayda illerinde özel kuvvetlere komuta eden el-Hamran, başkent Sana’da gömüldü.

Suudi liderliğindeki koalisyonun savaş uçakları, beş askeri konvoy da dahil olmak üzere eyaletlerdeki Husi hedeflerini bombaladı. Ancak bu bombardımanda her zaanki gibi yüksek sivil kaybı oranları oldu. Karada her iki tarafta da düzinelerce kişi öldü ve yaralandı. Husi askeri sözcüsü Yahya Ser’a, hükümet yanlısı güçlerin Marib ve Bayda’da 11 kara saldırısı başlattığını ve hükümet merkezi başkent Sana dahil olmak üzere 110 hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi. Ramazan ayındaki bu Suud saldırılarında sivil Müslüman Arap halkta can kayıpları oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.