islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Yemenlilerin Telefon/İnternet Bağlantısı Bitiyor

Yemenlilerin Telefon/İnternet Bağlantısı Bitiyor

Mirat Haber Ajansı

Binlerce Yemenli yakında başkent Sana’da telekomünikasyon ve internet hizmetlerine erişimini kaybedebilir. Bu, şirketin tesislerini işletmek için gereken yakıt eksikliğinden kaynaklanıyor. Telekomünikasyon şirketinin yakıt stoğu bitmek üzere, bu da santrallerin ve diğer istasyonların çalışmasının durmasına neden olabilir. Yemenlilerin büyük kesimleri iletişim ve internet hizmetlerinden mahrum kalacak ve işlerini yürütmek için telekomünikasyon hizmetlerine ve internete bağlı olan ekonomik ve bankacılık faaliyetlerinin çoğu sona erecek. Enerji üretmek, ekipmanlarını işletmek ve ulaşım için yakıta bağımlı olan hayati sektörlerin faaliyetleri de durabilir.

Husiler kısa süre önce Sanaa Uluslararası Havaalanını BM’ye ve diğer insani yardım uçuşlarına kapattı ve içten tanınan Yemen hükümeti ve Arap koalisyonunun havalimanını işletmek için gereken petrol türevlerinin girişini engellediğini iddia etti. Bununla birlikte, uluslararası alanda tanınan Suud destekli Yemen hükümeti, Husileri, kamu sektörünün maaşlarını ödemekle görevlendirilen Hudayde limanından 50 milyar riyalden (0,2 milyar dolar) fazla petrol türevi gelirinin çalınmasını örtbas etmek için sivillerin çektiği acılardan yararlanmakla suçluyor. Dahası, Suud destekli hükümet Husi kontrolündeki bölgelerdeki yakıt krizinin “uydurma” olduğunu söyleyerek, ülkenin Yemen halkının ihtiyaçlarını en az yedi aydır karşılayan yakıtı bulunduğunu iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.