islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yeni Askeri Mikroçip “İnterneti De Dönüştürecek”

Yeni Askeri Mikroçip “İnterneti De Dönüştürecek”

Mirat Haber Ajansı

ABD askeri ve istihbarat topluluğuyla çalışan deneyimli bir Silikon Vadisi elektrik mühendisi olan Dr. Radoslav Danilak, Prodigy adlı çipin Facebook, Apple, Microsoft ve Google gibi teknoloji devleri için milyarlarca dolar tasarruf getireceğini öngördü. Gelişmiş yarı iletkenin mucidi, geliştirilmekte olan enerji açısından verimli mikroçipin farklı işlemci türlerini tek bir çipte birleştirdiğini ve ticari ve savunma teknolojisinde devrim yaratmasının beklendiğini ama öte yandan sivil uygulamaları da etkileyeceğini söylüyor. Radoslav Danilak, Slovakya’da doğmuş, bilgisayar bilimi alanında doktora yapmış bir mühendis.

Dr. Danilak, iki ila üç yıl içinde, gelişmiş mikroçipin muhtemelen hava ve sualtı insansız araçları çalıştıracağını, dünyanın en hızlı süper bilgisayarlarını çalıştıracağını ve daha hızlı ve daha yetenekli 5G internet ve telekomünikasyon altyapısını kolaylaştırmak için baz istasyonlarında konuşlandırılacağını söyledi. Çip, evrensel bir işlemci yongası üretmek için mikroskobik kablolama teknolojisi ile karmaşık yazılımı birleştirir. Danilak, çipin daha önceki mikroçiplere kıyasla enerji tüketimini önemli ölçüde azalttığını söyledi. Bulut bilgi işlem veri merkezlerine güç sağlamak için küresel elektrik kullanımının öngörülen hızla artmasına yanıt vermek için verimlilik gerekli. Bulutlar, modern bilgi çağının elektronik beyinleri olarak kabul edilir. Hükümet için teknoloji, yapay zeka destekli robotik silahların ilerlemelerini artırma ve yeni nesil nükleer silahların yapımına yardımcı olma vaadini taşıyor. İstihbarat yetenekleri de geliştirilecektir. Ancak en önemli etkisinin sunucu çiftlikleri olarak bilinen binlerce bilgisayarın birlikte çalıştığı bulut ortamına dolayısıyla sosyal medya ve İnternete dayalı hizmetlerin karlılaşması olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.