islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yenipazar Boşnaklarında Korona Patlaması

Yenipazar Boşnaklarında Korona Patlaması

Mirat Haber Ajansı

Sırbistan’ın güneyinde Müslüman Boşnakların yaşadığı Sancak bölgesindeki Novi Pazar şu anda Balkanlar’daki belki de Avrupa’daki en büyük korona virüsü etkin noktalarından biri. Yerel raporlar, sadece 75.000 nüfuslu bu küçük kentte, her gün Covid-19’dan birkaç düzine insanın hastalandığını söylüyor. Nüfus neredeyse tamamen Boşnak Müslümanlardan oluşuyor, ancak cenazeler İslam inançlarının aksine hala cenaze tabutlarında tutuluyor. Yerel basında çıkan haberlere göre Novi Pazar’da her gün ondan fazla kişi ölüyor.

Ancak Sırp devlet medyasının istatistiklerine ve raporlarına göre, Novi Pazar’da kesinlikle olağanüstü bir şey yok. Son iki hafta içinde Belgrad’daki Cumhuriyet Krizi Personeli günde bir kaç kişinin tüm Sırbistan düzeyinde öldüğünü bildirdi. Son iki hafta boyunca bölgede seçim öncesi mitingler düzenleyen iktidar partisinin ve diğer partilerin enfeksiyonun artması için suçlanacakları düşünülüyor. Medya, yetkililere virüsün zayıfladığı ve yok olmak üzere olduğu izlenimini verdiğini söylüyor. Ancak bunun yanlış olduğu ortaya çıktı ve sonuçlar korkunç çünkü Novi Pazar hastanesinin neredeyse tüm personeli enfekte olanlar arasında. Aynı zamanda, hastanenin kendisi çok zayıf bir altyapıya sahip ve bu düzeyde virüs salgınıyla savaşmak için yeterli donanımı yok. Hastanenin düşük kapasitesi nedeniyle ordu, son iki gün içinde hastane alanında iki büyük çadır kurdu ve yeni Covid 19 ile enfekte olan hastalar hastaneye kaldırılacak. Bölge sakinleri büyük bir korku içinde olduklarını söylüyor çünkü İtalya senaryosundan korkuyorlar. Özellikle yetkililerin Covid 19’dan yeni keşfedilen ve ölenlerin sayısı hakkında doğru veri sağlamadığından endişe ediyorlar. Belgrad’ın siyasi çıkarlarının Sancak Boşnaklarının hayatını bir kez daha olumsuz etkilediğini söylüyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.