islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
ALTIN
2.436,44
BIST
9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yerli ve milli / özgün projeler yarışıyor

Yerli ve milli / özgün projeler yarışıyor
19 Mayıs 2021 11:15
A+
A-

Ülkemizde bilişim alanındaki yenilik ve gelişmeleri yakından takip eden ve bilişim kültürünün yayılmasında öncülük eden Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 50. Yıl Etkinlikleri kapsamında TBD İstanbul Bilişim Yıldızları bu yıl “Yerli ve Milli / Özgün Proje Yarışması” temasıyla düzenlemektedir. Yarışma Türkiye çapında olup; özel sektör, Ar-Ge merkezi olan özel sektör firmaları, üniversite, teknopark, teknokent şirketleri, yerel yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’ndan gelecek gerçekleştirilmiş Yerli ve Milli / Özgün Proje uygulamalarını kapsamaktadır.

Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması, internet üzerinde dönüşüm sağlamış veya iş yapısını İnternet ortamına taşımış farklı web projelerinin daha iyi tanıtılması ve e-dönüşüme olan ilginin artmasını sağlamak amacıyla 2009 yılından beri TBD İstanbul Şubesi tarafından  gerçekleştirilen bağımsız bir organizasyon olup Sektörün En Saygın ve Prestijli Yarışmalarından Biridir.

Yarışmalar iyi örneklerin ortaya çıkarılması ve daha iyi uygulamaların geliştirilebilmesi için teşvik edici ve önemlidir. Bu nedenle; düzenlenen bu yarışmamızın bilişimde Yerli ve Milli / Özgün örneklerin ve kaliteli uygulamaların gelişimine, toplumda bilişimde Yerli ve Milli / Özgün Uygulamalar konusunda farkındalık yaratılmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.

AMAÇ

Yarışmanın amacı; bilişim alanında Yerli ve Milli / Özgün Proje fikrine sahip özel sektör firmaları, üniversite, teknopark, teknokent şirketleri , yerel yönetimler ve STK’ların gerçekleştirmiş oldukları örnek teşkil edecek uygulamaları ortaya çıkararak geniş kitlelere tanıtmaktır. Böylelikle, bilişim sektöründe daha çok Yerli ve Milli / Özgün Proje fikirlerinin üretilmesini, gerçekleştirilmesini ve kullanımını özendirmek amaçlanmıştır. Yarışmanın hedefleri aşağıda sıralanmıştır:


Bilişim alanında “Yerli ve Milli / Özgün” uygulamalar konusunda farkındalığı ve yaygınlaştırmayı arttırmak.
Bilişim alanında “Yerli ve Milli / Özgün” uygulamalar konusunda yarışmayı kazanan ilk  3 projeye ödül vermek
Yarışma sonuçlarına göre  5 mansiyon ödülü vermek
Yarışma sonuçlarının en az 1 yıl www.tbd.org.tr ve https://bilisimyildizlari.org.tr/2021/ web sitelerinde kalarak toplumda bilişim alanında “Yerli ve Milli / Özgün” uygulamalar konusunda  farkındalık  yaratmak.
Daha iyi uygulamaların geliştirilmesini teşvik etmek için en az 3 farklı kategoride proje başvurusu almak

KAPSAMÖzel sektör firmaları, üniversite, teknopark, teknokent şirketleri, Yerel Yönetimler ve STK’ların bilişim alanında gerçekleştirmiş olduğu Yerli ve Milli / Özgün Proje uygulamaları arasındaki iyi örnekler hakkında bilgi vermek, bu örnekleri öne çıkarmak ve bilişimde Yerli ve Milli / Özgün Uygulamalar konusunda toplumda farkındalık yaratılmasına katkı sağlamak için yapılacak çalışmaları düzenleyip yürütülmesiyle ilgili esasları kapsar.

Başvuru: https://bilisimyildizlari.org.tr/2021/basvuru



“Sen de Projenle Katıl, Sen de Türkiye’ ye Örnek Ol”

Sayısal (Dijital) Dönüşüm çalışmalarında öncülük yapan, proje geliştiren tüm kurum ve firmalarımızı Sektörümüzün en prestijli Yarışmasına katılımını bekliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.