islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

YERYÜZÜNDE EN BÜYÜK AMEL NAMAZ KILMAKTIR

YERYÜZÜNDE EN BÜYÜK AMEL NAMAZ KILMAKTIR
3 Haziran 2023 09:00
A+
A-

Evet yeryüzünde yapılabilecek en büyük amel namaz kılmaktır. Namazı gereğince kılabilmek için de yapılması gerekenler öğrenip uygulamak gerekir.

Güzel kardeşimiz Abdülaziz Kıranşal’ın ilgili makalesini sunuyoruz..

NAMAZDA HUŞU İÇİN ON ALTIN KURAL

ABDESTİNİZE BÜYÜK ÖZEN GÖSTERİN:

Ne zaman alındığı belli olmayan, bozulup bozulmadığı konusunda şüpheli olduğunuz yıpranmış abdestlerle namaza durmayın. Abdestinizi ne kadar huşu ile alırsanız namazınızı da o kadar huşu ile kılarsınız. Temizliğinize çok dikkat edin. Abdest suyunu israf etmeyin. Abdestin sizi günah kirlerinden temizleyip Allah’ın huzuruna hazırlayan bir ibadet olduğunu unutmayın.

KALBİNİZİ NAMAZA HAZIRLAYIN:

Namazınızı geçiştirecek bir ruh hali ile namaza durmayın. Şu namazı kılayım da aradan çıksın düşüncesi ile namaza durmayın. Abdest sıkışıklığı varken, yemek hazırken namaza durmayın. Bedeninizle birlikte kalbinizi de namaza getirin. Bedeniniz namazdayken kalbiniz dizide, filmde, yemekte, iş yerinde, kasada, müşteride, internette, WhatsApp’ta, sosyal medyada kalmasın.

NAMAZA DERTLERİNİZLE GELİN:

Namaza durmadan önce dertlerinizi ve bu dertlerinizi de ancak Allah’ın giderebileceğini hiç aklınızdan çıkarmayın. Her bunaldığınızda ve sıkıldığınızda hemen namaza koşun! Size hiçbir faydası dokunmayacak insanlara sorunlarınızı anlatıp durmaktansa her şeyin Rabbi olan Allah’a dökün içinizi ve ondan isteyin!

Unutmayın! “Namaz, kulun Rabbiyle gizli konuşmasıdır” (Buhari)

BU KAPIDAN BOŞ DÖNÜLMEYECEĞİNİ AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN:

Namaza durmadan önce asla eli boş dönmeyeceğiniz tek kapının Allah’ın kapısı olduğunu, yani namaz kapısı olduğunu hatırlayın. Çünkü kul Allah’a dua edince ya istediği nimete kavuşur, ya duası kadar günahı affolunur, ya duası kadar bela ve musibetten kurtulur ya da duası ahirette daha hayırlısı ile karşılık bulur. Ama asla eli boş olarak dönmez.

ALLAH’TAN İSTEYECEKLERİNİZİ NAMAZLA İSTEYİN:

Namaza dururken şu an sizin ihtiyacınız olan her nimetin sahibinin Allah olduğunu hatırlayın. “Her şeyin hazinesi Allah’ın katındadır.” (Hicr, 21) Bu hazinelerin anahtarları da Allah’ındır. “Göklerin ve yerin anahtarları O’nundur.” (Şura, 12) Bu hazinelerden ve nimetlerden isteme anahtarından birisi de namazdır. Çünkü Rabbimiz “(Benden) sabır ve namazla yardım isteyin” (Bakara, 153) buyuruyor. O halde ne isteyecekseniz namazla isteyin.

ALLAH DİLERSE TÜM SORUNLARINIZIN ANINDA ÇÖZÜLEBİLECEĞİNİ HATIRLAYIN:

Namaza dururken hiç aklınızdan çıkarmayın; şifa veren Allah’tır, ecelimizi belirleyen Allah’tır, evlere huzur veren Allah’tır, rızka bereket veren Allah’tır, evlat veren, verdiği evlatların kız mı erkek mi olacağını belirleyen Allah’tır. Evlatlarımıza hidayet ve ahlak veren de Allah’tır. Başarı Allah’tandır. İzzet ve itibar Allah’ındır. Kalpler Allah’ın elindedir. Kalpleri kaynaştıran da Allah’tır. İnsanı bir makama çıkaracak olan Allah’tır. Dilediğini dilediği anda indirecek olan da Allah’tır. İşte böyle bir Rabbin huzurunda durduğunuzu hiç unutmayın.

HER NAMAZI SON NAMAZINIZMIŞ GİBİ KILIN:

Her namazınıza durduğunuzda bu namazınızın elinizdeki son fırsatınız ve son namazınız olduğunu düşünün. Belki de günahlarınızın affı ve dualarınızın kabulü için son ibadetinizi yaptığınızı ve son fırsatınızı kullandığınızı düşünün. Sürekli ölümü ve hesabı hatırlayın. Namazınızı hızlıca değil ta’dil-i erkân ile kılın.

NAMAZDA OKUDUĞUNUZ SÛRELERİN ANLAMLARINI ÖĞRENİN:

Başta Fatiha Sûresi olmak üzere namazda okuduğunuz tüm sûrelerin, yaptığınız tesbihlerin ve duaların anlamlarını öğrenmeye çalışın. Böylece namazda ne söylediğinizin farkında olun. Yeni sûreler ve özellikle dua ayetlerini manaları ile birlikte ezberlemeye gayret edin.

HARAM LOKMADAN KAÇININ:

Kazancınıza faiz, rüşvet, haksız kazanç gibi haramlar karıştırmayın. Yediğiniz ve içtiğiniz gıdaların içinde haram katkı maddelerinin olmamasına özen gösterin. Helal sertifikalı ürünleri ve helal kesim etleri tercih edin. Çünkü yediklerimizin ve içtiklerimizin de huşu ile direkt ilgisi vardır.

EVİNİZDE NAMAZ İÇİN ÖZEL BİR MESCİT EDİNİN:

Namazlarınızı camide cemaatle kılmaya çalışın. Evde kıldığınız namazlarınız için de temizliği, sadeliği ve sakinliği olan bir köşeyi mescit olarak belirleyin.

Sakın unutmayın! Huşu, büyük bir nimettir. Bu nimeti elde etmek için vakit ayırmak, gayret etmek, sabırlı olmak ve Allah’a yönelmek gerekir. Çünkü her nimet gibi bu nimeti de verecek olan Rabbimizdir.

 

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.