islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

YILBAŞI KUTLAMALARI EMPERYALİZMİN DAYATMASIDIR

YILBAŞI KUTLAMALARI EMPERYALİZMİN DAYATMASIDIR
27 Aralık 2022 12:01
A+
A-

Yılbaşı kutlamaları emperyalizmin bir dayatmasıdır. Artık açık ve net bir şekilde anlaşılmıştır ki Yılbaşı kutlamaları, İslam geleneğiyle bağdaşmayan, tamamen batı hayranlığı besleyen ve kendi değerlerini yoz gören insanların itibar ettiği ahlak dışı kutlamalardır.

Diyanet işleri başkanlığı, Sivil toplum kuruluşları ve ilahiyatçıların yılbaşı kutlamaları hakkında ki açıklamalarını dikkate almak isteyen vatandaşların bile, reklam ve haberler vasıtasıyla ağır bir bombardımana maruz kaldığı yadsınamaz gerçekler arasında.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Başkanı Salih Turhan, Batı sömürgeciliğinin bir dayatması olan yılbaşı kutlamalarına her daim tepki koyulması gerektiğini belirterek, yılbaşı kutlamalarını çirkinlik olarak niteledi.

Tüketime endeksli kapitalizmin, insanları alışveriş çılgınlığına sürüklemek için belirlediği gün ve gecelerden olan Yılbaşı gecesi kutlamaları hakkında Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı İlahiyatçı Osman Aydın, şunları söyledi: “Noel bizim ne bayramımızdır ne seyranımızdır. Noellerini kutladığımız kişiler Kurban Bayramımızı, Ramazan Bayramımızı kutluyorlar mı? Kutlamıyorlar. Öyleyse biz neden öyle bir şeyi kutlayalım. Dünyada Müslümanların kanı oluk oluk akarken Müslümanların oyunda eğlence de olması yakışmaz.”

HABER YORUM

Müslüman ülkelere, emperyalist sistemin dayatmalarından biri olan Yılbaşı kutlamaları, İslami pencereden bakıldığında caiz değildir ve külliyen haramdır. İsterseniz bunun sebeplerini maddeler halinde yazalım.

1.) Yılbaşı kutlamalarının bizim kültürümüzle yakından uzaktan alakası yoktur. Her ne kadar bu kutlamalar Hıristiyanlık dini ile bağdaştırılmaya çalışılsa bile eski pagan kültürünün bir sonucudur.

2.) Yılbaşı kutlamalarında yapılan harcamalar, “Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz” ayeti kerimesiyle bağdaşmaz ve tamamen ters bir durum arz eder. O geceye mahsus yapılan harcamalar, örneğin çam ağacı ve süslemeleri, noel baba figürleri ya da hediyeleşme adı altında yapılan çılgınlıkları İslam’ın onaylamasını beklemek aptallık olur.

3.) O gecenin en absürt kutlamalarından bir tanesi de, kumar yani haram olduğunu bile bile piyango biletinin alınması, alkollü içkiler kullanılması, eğlence programı adı altında çoluk çocuk oturup ahlaksız programların izlenmesidir. Hele ki böyle bir geceyi gece kulüplerinde ya da başka eğlence merkezlerinde geçirerek daha büyük paralar harcamak, emperyalizmin değirmenine su taşımaktan başka bir şey değildir. Diğer taraftan tüm bunlar yapılırken, manevi kayıplar ise bu işin en acı tarafını oluşturmaktadır.

4.) Bütün bu haram fiillerin yanında, zamanın kaybı da söz konusudur ki, bu telafisi mümkün olmayan büyük bir handikaptır.

Bu tür yılbaşı kutlamalarının yanında, reklam ve çevreden etkilenerek, farkında olmadan pagan kültürünün etki alanına girmiş, masum bir şekilde yılbaşı kutladığını, bunun günah olmayacağını iddia edenler vardır. Onlara göre, o geceye mahsus hindi ya da tavuk pişirmek, TV karşısında çerez ve meyve yemek, aile arasında tombala oynamak, masum bir yılbaşı kutlamasıdır ve günah değildir.

Yılbaşı kutlamalarına ne kadar masumane kılıf bulunursa bulunsun, bunun adı taklittir ve “Başka toplumlara benzeme” sevdasıdır. Bu sevdadan vazgeçilmediği müddetçe, her geçen gün değerlerimizden bir şeyler kaybetmeye devam edeceğiz ve kültürümüzü kendi ellerimizle katletmiş olacağız. Kendi kültürünü kaybeden toplumlar ise her şeyini yitirmiş, yıkılmaya ve yok olmaya namzet toplumlardır.

O zaman gelin bu yılbaşında, “Emperyalizmin dayatmalarına hayır!” diyelim ve önümüzde gelmekte olan üç aylara hazırlık yapalım. Çünkü önümüzde, çocuklarımıza ve eşimize hediyeler alabileceğimiz, özel sofralar kurabileceğimiz, manevi havasını bol bol teneffüs ederek huzur bulabileceğimiz günlerimiz ve gecelerimiz var.

Anahtar kelimeler

Yılbaşı  Noel  MGV  AGD     

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.