Gündem

YILBAŞI KUTLAMALARI HARAM FİİLLERİN İŞLENMESİ NEDENİYLE HA-RAM-DIR!

Toplumumuz çıldırmış durumda. Çağdaşlaşma adına yapılan yeni yıl kutlamaları da bu çıldırmış lığın tuzu biberi olsa gerek…

İslam’ı ve Müslümanları, 15 asır önce gelen bir dine uymakla ve gericilikle suçlayanlar, M.Ö güneşe tapanların kutladığı ve pagan kültürüne ait olan çağdışı yılbaşı kutlamalarını, çağdaşlık adı altında yapacaklar ve bunu modernizm ve özgürlük kılıfına büründürecekler.

Çok yazık! Gözlerin gerçekleri göremediği, kulakların hakikati duyamadığı 21. Asrın Müslümanı, cahiliye olaylarını bile aratacak rezilliklere imza atacak. Ya da olanları masum kılıflara büründürerek kendince çıkış yolları arayacak ve vicdanını rahatlatmaya çalışacak.

Hatta birileri çıkacak ve “Yılbaşında piyango bileti almanın, o gece birkaç kadeh içki içmenin ve tombala oynamanın günah olmadığını benimseyen bir Türk ve İslam” anlayışından bile bahsedecek.

Yine Taksim meydanı başta olmak üzere şehirlerin meydanları dolacak, saçma salak hareketler ile geri sayım yapılacak, o meydanlarda haramın her türlüsü işlenecek ve bütün bunlar çağdaşlık ve özgürlük kılıfına büründürülecek.

Bizde bunu yiyeceğiz öyle mi? Siz bu, İslam’ın tasvip etmediği görüntüleri istediğiniz kadar çağdaşlık ve özgürlükler adı altında pazarlamaya çalışın… Samimi Müslümanlar buna pirim vermeyecektir.

Toplumumuzun yozlaşmasına neden olacak bu Pagan kültürü kırıntılarını bir Müslüman olarak kabul etmemiz, onaylamamız mümkün değildir.

Tekrar edelim.

YILBAŞI KUTLAMALARI HARAM FİİLLERİN İŞLENMESİ NEDENİYLE HA-RAM-DIR!

Bizler, bu konuda yüce rabbimizin emrini hatırlatalım ve böylece de “İyiliği emir, kötülüğü men” noktasında irşad görevimizi yerine getirmiş olalım.

“Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”

“Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?” (Maide 90-91)

Recent Posts

  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

14 dakika ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

1 saat ago
  • Makale

Gazze Vicdanı Uyandırıyor Mu?

Vicdan, insanın sahip olduğu ve kendisini insan kılan yegâne özelliğidir. İnsanın yapıp ettiklerini tarafsız bir…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze'de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi. Gazze'de, İsrail'in saldırıları ve boğucu kuşatma altında kalan…

2 saat ago
  • Makale

ÜMMETİN DERİN SORUNU

Ümmet: “Renk, ırk, bölge ve cinsiyet farkı gözetilmeksizin, aynı peygambere ve onun getirdiği dine inanalar…

2 saat ago