Gündem

YOĞUN BAKIMDA BİLE GÜLÜMSEMEK VE TEŞEKKÜR ETMEK

Güzellikler elçisi olan Aziz peygamberimiz Hz. Muhammed gülümsemeyi de, teşekkür etmeyi de kişinin bolca sevaplar alacağı ibadet nitelikli ameller olarak açıklar.

Bu sebeple gülümseme ve teşekkür etme hepimizin sahip olmaya çalışması gereken güzelliklerdir.

Zor zamanlarda gülümsemek ve teşekkür etmek zerafeti ise erdem üstü bir erdemdir. Meğer Özkan Uğur da böylesi erdemli bir güzel insanmış.

YOĞUN BAKIM DOKTORU

Özkan Uğur’un yoğun bakım doktoru Aylin İlksöz, ünlü sanatçının ardından yaptığı paylaşımda onun bu özelliğini bize şöylece açıklıyor:

“ …son 1.5 aydır yoğun bakımımızda yatarken tanıdığım Özkan Uğur’dan bahsetmek istiyorum. Yoğun bakımlar bence insanın en gerçek halini gördüğümüz yerler.

 Ölüm gerçeği devreye girince birkaç gün önce uykularınızı kaçıran başka dertleriniz önemsiz ayrıntılara dönüşüyor, toplum baskısından kurtulup tam olarak kimseniz ona dönüşüyorsunuz. Günlük hayatta nazik bir insan olmak çok takdir ettiğim bir özellik ama illa gerçek olmak zorunda değil. Oysa yoğun bakım yatağında yatarken en zorlandığın anlarda bile teşekkür etmeyi ve lütfen demeyi ihmal etmemek, gülümsemeye devam etmek… Bu, hayatta çok az insanın erişebileceği bir erdem. Çok teşekkür ederim Özkan abi bize zor durumda olmanın kaba olmak için bir bahane olmadığı gösterdiğin için… Bir an bile hayat sevincini, güler yüzünü ve nezaketini kaybetmediğin için. Bu özelliklerinle bizlere yine örnek olduğun için. 

Kullarına gülümsediği ve teşekkür ettiği için varlığına inandığı Yüce Rabbimizden ona rahmetler ve armağanlar diliyoruz.

MİRATHABER.COM

Özkan Uğur     zor zaman  gülümseme   teşekkür etmek

Recent Posts

  • Makale

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER Kur’ân Arapça indirildiğinden, içinde Arap dili ve edebiyatının tüm inceliklerini barındırmaktadır. Bu…

2 dakika ago
  • Gündem

28 Şubat Sanıklarına Af Çıktı.

28 Şubat Sanıklarına Af: Çevik Bir ve Çetin Doğan 'Yaşlılık ve Hastalık' Nedeniyle Tahliye Edilecek…

8 dakika ago
  • Gündem

Berlin’de Öğrenciler Filistin Destekçilerine Yönelik Baskıları Protesto Etti

Berlin'de Öğrenciler Filistin Destekçilerine Yönelik Baskıları Protesto Etti Üniversite Öğrencilerinden Büyük Tepki Berlin Hür Üniversitesi’nin…

36 dakika ago
  • Gündem

Cinsiyet Değiştirenler ‘Akıl Hastası’ Statüsüne Alınacak

Peru Cumhurbaşkanı Dina Boluarte, cinsiyet değiştiren bireyleri "akıl hastası" olarak tanımlama kararı aldıklarını açıkladı... Ülke…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER

Ali Rıza Demircan hocamız, bu hafta ki Gönülden Dile dökülenler programımızda " Yönetimde adalet nasıl…

2 saat ago
  • Gündem

AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 17 Mayıs 2024 tarihli ve "Ailemiz: Huzur ve Güven Kaynağımız" konulu…

2 saat ago