Ekonomi

Yüksek Kiralardan Sonra Tavan Yapmıştı!

Son dönemde konut fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle ev sahipleriyle kiracılara arasındaki sıkıntılar mahkemeye taşınmaya devam ediyor. Kira alacakları davaları oldukça arttı. Adalet Bakanı Bozdağ’dan kira alacakları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukuku konularıyla ilgili son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Bozdağ: “Kira alacakları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan doğan ihtilafları arabuluculuğun konusu haline getiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Konut kiralarındaki artış son zamanlarda Türkiye’nin gündemine oturdu. Kiralardaki yüksek bedeller ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Kirada orta yol bulunamayınca ev sahibi ve kiracıların sık sık davalık olması yargının iş yükünü artırdı. Uyuşmazlıkların kısa sürede çözüme kavuşturulması ve mağduriyetlerin giderilmesi için kirada ‘arabuluculuk’ mekanizması devreye giriyor.

ANLAŞMA SAĞLANMAZSA YARGIYA
Böylelikle işçi-işveren, tüketici ve ticari uyuşmazlıkların kısa sürede çözüme kavuşturulmasını sağlayan arabuluculuk kira uyuşmazlıklarında da uygulanacak. Kiraların ödenmemesi ya da tespitine ilişkin uyuşmazlıklarda mülk sahipleri ile kiracılar dava açmadan önce arabulucuya başvurması gerekecek. Arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması halinde ancak dava açılabilecek.

 

Recent Posts

  • Gündem

KATİL İSRAİL’DE TÜRKİYE PANİĞİ!

Ankara'dan verilen mesaj, İsrail'de geniş yankı uyandırdı. Türkiye'nin davaya katılacak ülkeler arasında yer alacağı belirtildi.…

9 dakika ago
  • Makale

İÇİMİ HÜZNE BOĞAN ÜLKE AFGANİSTAN’DAN SELAM VAR

Dönemsel olarak Rusya ve Birleşik Amerika’nın başı çektiği Batı koalisyonunun işgali sonucunda etnik ve bölgesel…

10 dakika ago
  • Makale

Melik’in Rüyası ve Hz. Yûsuf’un Ekonomik Kriz Yönetim Önerileri

Melik’in Rüyası ve Hz. Yûsuf'un Ekonomik Kriz Yönetim Önerileri Bu yazı, Yûsuf suresi 47-49. ayetlerine…

27 dakika ago
  • Gündem

Özel Halk Otobüsü Esnafından İBB Binası Önünde Protesto

Özel halk otobüsü esnafından Saraçhane’de İBB’ye protesto.. İETT Genel Müdürlüğü'ne bağlı çalışan özel halk otobüsü…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

DUA ZAMANI “Allah’ım! Kur’an-ı Kerim Hürmetine…”

  MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

1 saat ago
  • Gündem

Yaşar Gören:Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır..

Yaşar Gören: Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır "Yaşar Gören'den Çarpıcı Açıklama: Hilafetin Kaldırılması…

17 saat ago