islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6015
EURO
34,7765
ALTIN
2.414,40
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Yunan’ın Keşmir iftirası

Yunan’ın Keşmir iftirası

Yunanistan’ın Keşmir’de Suriyeli paralı askerler haberi uydurma çıktı

Mirat Haber Ajansı

Pakistan dışişleri bakanlığı ana akım Hint medyasında dolaşan bir haber raporuna yönelik resmi bir reddiye yapmak zorunda kaldı. Pakistan’ın, Hint medyasının bir bölümünde, yabancı savaşçıların Hint Yasadışı İşgal Altındaki Cammu ve Keşmir’e (IIOJK) transfer edildiğini iddia eden sahte haberlere dayanan bilgileri tamamen reddettiği bildirildi. Hem Pakistan hem de Hindistan, Keşmir’in farklı kısımlarını kontrol ediyor ve diğerini işgalci güç olarak görüyor. Son bölüm, bir Yunan haber sitesi olan Pentapostagma’nın, Suriyeli paralı askerlere Keşmir’de seyahat etmek ve savaşmak için 2.000 dolar ödendiğine dair tuhaf bir iddiada bulunan asılsız bir makale yayınladıktan sonra ortaya çıktı.

pakistan keşmir mirat haber

Önce İngilizceye çevrilen “haberler”, iki nükleer silahlı komşuda ve ezeli rakiplerde sert söylemleri hızla alevlendirdi. Pakistan’ın en büyük kenti Karaçi’de Ekim ayında hayali bir iç savaş haberi yayınlayan India Today ve India.com gibi haber kuruluşları, Ankara’nın bölgedeki askeri müdahalesi hakkında abartılı varsayımlarda bulunmakta hızlı davrandılar. Yunan makalesi, Keşmir’deki işgale karşı mücadeleyle Dağlık Karabağ’daki son Ermenistan-Azerbaycan çatışması arasında bir komplo teorisi kurdu. 44 gün süren savaş sırasında, birkaç haberde, Türkiye destekli Suriyeli milislerin Azerbaycan güçleriyle birlikte savaştığı iddia edilmişti. Gerek Türkiye gerekse Azerbaycan iddiaları yalanladı. Ancak Pentapostgama, Suriyeli savaşçılar Karabağ dağlarında savaşma deneyimine sahip olduklarından Keşmir’in Himalaya arazisine kolaylıkla transfer edilebileceklerini iddia etmekte.

Keşmir İngiltere’nin 1947 yılında bölgeden çekilmeden önce çözümsüz bıraktığı stratejik bir eyaletti. Yapılan plebisitte Pakistan’a katılma kararı alan Müslüman eyaleti Hindistan starejik önemi nedeniyle asla terk etmedi. Ardından çıkan savaşlarda bölge üçe bölünerek ana bölümü Hindistan’da Batı bölümü Pakistan’da, Doğu’daki küçük bir bölümü de Çin’de kaldı. 2019 yılı Ağustos’unda Müslüman karşıtı BJP iktidarı Hindistan’ın Keşmir askeri işgalini başlatarak eyaletin özerk statüsünü kaldırarak bir baskı rejimi tesis etti. Ülkede İnternet ve cep telefonu erişimi kısıtlı. Hindistan, Pakistan ve Çin nükleer silahlara sahip 3 milyara yakın toplam nüfuslu 3 ülke. Ancak son dönemde aralarındaki gerilim giderek artmakta. Geçen ay sonu yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında Müslüman ülkelerin Pakistan’ı destekleyerek Keşmir’e arka çıkma çabaları Suudi Arabistan tarafından sekteye uğratılmıştı.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.