islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yunanistan Atina’nın ilk resmi camii dikkatle izlenip denetleniyor

Yunanistan Atina’nın ilk resmi camii dikkatle izlenip denetleniyor
Mirat Haber Ajansı

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın ilk camii 14 yıllık plan ve inşa sürecinin ardından Kasım ayında ibadete açılmıştı. Bundan böyle beş vakit namaz kılınacağı ifade edilen camide güvenlik, temizlik, koruma ve diğer hizmetler için tüm gerekli düzenlemeler yapıldı ve devam ettiği bildirilmekte. Caminin ilk imamı 49 yaşındaki Fas kökenli Yunan vatandaşı Muhammed Zeki. Botanikos semtinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait atıl bir yerleşkede tamamlanan inşaat, Ağustos 2016’da Yunanistan Parlamentosu tarafından alınan kararın ardından dörtlü bir konsorsiyum tarafından üstlenilmişti. Yaklaşık 850 metrekare büyüklüğünde, 350 kişi kapasiteli caminin minaresi bulunmuyor. Minare Yunanlılar tarafından yüzlerce yıllık Türk hakimiyetinin sembolü olarak görüldüğünden halk minare dikilmesine büyük tepki göstermekte. Yunanistan’ın 200 yıllık resmi tarihiyle eğitilen halk, İslamiyet’e karşı büyük bir düşmanlıkla şartlandırılmış.

Ancak Covid-19 bahanesiyle vakit namazlarında cemaatin salgın koşullarından dolayı sadece 9 kişiyle sınırlandırıldığı dile getirilmişti. Caminin yönetimi, Eğitim ve Maliye bakanlıklarından iki devlet görevlisi, iki belediye çalışanı, bir yüksek mahkeme hakiminin yanı sıra Müslüman cemaatlerden iki temsilcinin bulunduğu 7 üyeli bir kuruldan oluşmakta. Buna imam müezzin de eklenince cemaat ve cami yetkilileri sayısı şu an için aynı. Caminin avlu bölgesinde bir çocuk parkı ve fıskiye de yer alıyor. 887 bin avro bütçeyle inşa edilen Atina Camisinin, yapımına ilk olarak 2006’da karar verilmiş ancak bürokratik süreçlerin uzaması, hukuki engellemeler ve aşırı sağ kesimin tepkileri nedeniyle 10 yılı aşkın süre inşasına başlanamamıştı.

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.