islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yunanistan Midilli Mülteci Kampı Kül Oldu

Yunanistan Midilli Mülteci Kampı Kül Oldu

Mirat Haber Ajansı

Yunanistan’ın Midilli (Lesbos) adasındaki Moria mülteci kampı yerle bir oldu. Yangınlar, gayri resmi yerleşim yerinin en az üç bölgesinde Çarşamba gece yarısından hemen sonra çıktı. Yaralanma veya ölüm haberi bildirilmedi ancak, yangın kampı yerle bir etti ve bölge sakinlerini kaçmaya zorladı ve tahmini 13.000 kişiyi barınaksız bıraktı. Yetkililerin bildirildiğine göre alternatif barınak bulmakta zorlanırken, Perşembe pek çok kişi yol kenarlarında veya kamp alanı yakınındaki tarlalarda uyurken görüldü.

Olay yerine yaklaşık 25 itfaiyeci ve on itfaiye arabası katıldı ve bu sabah erken saatlerde göçmenler kamptan tahliye edilirken alevlerle mücadele etti. Şafak vakti ana yangın söndürüldü, ancak yerel haber kanalının bir raporuna göre, kampın dört bir yanındaki konteynerlerde bulunan birkaç küçük alev hala yanıyordu. Yangına neyin sebep olduğu belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, bazı teoriler yangının sorumlusu olarak, yerel halk ve kamp sakinleri arasındaki sürtüşme sonucu Yunanlı göçmen düşmanlarının olduğunu iddia ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.