islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6019
EURO
34,7822
ALTIN
2.410,06
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

YUNANİSTAN’DAKİ MÜSLÜMANLARIN 3 PROBLEMİ

YUNANİSTAN’DAKİ MÜSLÜMANLARIN 3 PROBLEMİ
13 Haziran 2022 10:09
A+
A-

Bu problemler Atina’da yaşayan Lübnanlı medya gazetecisi Shadi Al-Ayoubi tarafından belirlenip, çözüm önerileriyle birlikte kaleme alınmıştır.

SORUNUN AÇIKLANMASI 

Biz Yunanistan Müslümanlarıyız. Bizlerin ciddi bir şekilde ele alınarak çözülmesi gereken üç önemli sorunumuz bulunmaktadır:

Birincisi: Resmi ve dini bir referansın olmaması:

Bu da bizi her yıl Ramazan ayının başlangıcı ve bitişi, fıtır zekâtının miktarı gibi önemli konularda birtakım zorluklarla karşılaşmamıza neden oluyor. Aynı zamanda çözülmesi gereken konular için yüksek bir bedel ödememize neden oluyor. Örneğin ölülerimizi İslami mezarlıklara defnetmek gibi.

İkincisi: siyasi ve sosyal dengesizlik:

Kendi kabuğumuza çekilmemiz ve sosyal politik çalışmalara olan mesafeli duruşumuz nedeniyle, topluluğumuz Yunan toplumunun haritasında yer almıyor ve herhangi bir hesapları içerisinde de varlıkları sayılmıyor.

Üçüncüsü: İkinci nesil çocuklarımızın gözetilmesi

Özellikle kötü ekonomik ve sosyal koşullar nedeniyle büyük risk altında olan mülteciler ve yeni gelenler.

Önerilen çözümler

Birincisi: ilk soruna bir çözüm olarak;

Bence en güvenli yol, din işlerimizde kuzey Yunanistan’daki Müslüman azınlığın fetva verme rolüne güvenmektir. Tek bir ülkedeyiz ve onlar bize en yakın resmi İslami organdır. Her birimizin bu tür konularda ülkemize güvenmesinin bir anlamı yoktur. Bu da tıpkı günlük namaz vakitleri için ülkemize güvenmememiz gibidir.

İkincisi, siyasi ve toplumsal dengesizlikle ilgili olarak;

Siyasi ve sosyal hizmetin Yunanistan düzeyinde ve sadece siyasi sürece katılmakla kalmayıp yenilikçi yollarla hızlandırılması gerektiğine inanıyorum. Bilakis sayımız ve Yunanistan’daki varlığımızın tarihi ile orantılı bir etkiyi garanti etmek için bunların tamamının ötesine geçilmelidir.

Üçüncüsü: Göçmen ve mülteci olan ikinci neslin çocuklarını gözetmekle ilgili olarak;

Yunanistan ve Avrupa’daki sivil toplumun deneyimlerinden bir şeyler öğrenilmesine ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bu çocukları ve ergenleri tamamen dürüstlük ve tarafsızlıkla yetiştirecek genç ve gönüllü kimselerin sayısının iki katına çıkarılması gerekiyor.

Bunlar bizim için önemli olan ve varlığımızı etkileyen dosyalardır ve önümüzdeki dönemde bunları çözmek için çalışmalıyız. Aksi takdirde bizi bekleyen şey, bugün yaşadığımız acı gerçeklikten çok daha kötü bir gerçekliktir.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.