islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3778
EURO
34,7209
ALTIN
2.427,46
BIST
9.985,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

GAZZENİN AÇLIKLA SINAVI

GAZZENİN AÇLIKLA SINAVI
22 Ocak 2024 15:30
A+
A-

Gazze‘nin Açlıkla Sınavı: İnsanlık Dramı Gözler Önünde”

Gazze’nin kuzeyinde, büyük bir açlık sınavıyla karşı karşıya… İnsanlar hayatta kalabilmek için hayvan yemlerini öğütüp un yapıyor. İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler, bombalar ve kıtlıkla mücadele ediyor. “Gazze’nin açlıkla sınavı” devam ederken, gıda erişimi zorlaşıyor.

Filistinliler, hayvan yemlerini öğütüp ekmek yaparak açlığa direniyorlar. Gazze’de, yaklaşık 100 yıllık bir değirmende, zor şartlarda hayvan yemleri öğütülmeye çalışılıyor. “Gazze’nin açlıkla sınavı”, soğuk hava ve susuzlukla daha da zorlaşıyor.

DEĞİRMENDE 4 GÜN SIRA BEKLİYORLAR

Gazzeliler, hayvan yemlerini öğütebilmek için dört gün sıra bekliyor. Bu süreç, Gazze’nin kuzeyindeki insanlık dramını daha da derinleştirirken, insanlığın bu durumu hala görmezden gelmesi ise, insanlık adına utanç verici bir durum olarak tarihe geçiyor.

Maalesef “Gazze’nin açlıkla sınavı”, tüm dünyanın gözleri önünde devam eden bir trajediye dönüşmüş durumda…

HABER YORUM

Evet, haberimizde de değindiğimiz gibi bu olay, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Yüce rabbimizin gazabı tecelli edip  kıyamet kopmaz ise, bizden sonra gelen nesiller, “bizim atalarımız ne kadar da vahşiymiş” yorumları yapacaklardır.

Bizden sonra gelen nesillerin yapacağı bir yorum daha var hiç şüphesiz…

“Dünya Müslümanlarının lideri konumunda ki Türkiye, bu savaşı ve dramı neden engellemedi” diye sorulacak ve sorgulanacaktır.

Siyonistler bu işin baş sorumlusu ama tek müsebbibi değildir

360 Km2 alanı yaklaşık 4 aydır bombalayan, insanları katleden ve yardımların Gazze’ye ulaşmasını engelleyen Siyonistler, bu işin baş sorumlusu ama tek müsebbibi değildir. Bu vahşete dur diyemeyen, mazlum Filistin halkına yardımlarını ulaştırmayan herkes sorumludur bu gidişattan…

Bu açlık sınavından, “Filistin bizim meselemiz değildir” diyenler sorumludur…

Bu açlık sınavından, “Ama onlar da…..” diye başlayan cümlelerle İsrail’in yanında olanlar sorumludur…

Bu açlık sınavından, savaş devam ederken, İsrail ile ticari ilişkileri kesmeyenler sorumludur…

Bu açlık sınavından, yaptığı yardımların bile Gazze’ye ulaşmasını sağlayamayanlar sorumludur…

Bu açlık sınavından, dünyanın petrol arzını iki gün kesiverse, savaşı durduracak Müslüman ülkelerin yöneticileri sorumludur.

bu açlık sınavından, elinde imkanlar olmasına rağmen bu imkanları kullanmayan herkes sorumludur…

Hülasa bu vahşetten, bütün dünya ve insanlık sorumludur.

miratyoutube

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.