islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

ZAVALLI BİR ŞARK HOCASI

ZAVALLI BİR ŞARK HOCASI
29 Aralık 2023 15:42
A+
A-

Aşağıdaki parantez içine alınmış satırlar bir Şark hocası’na ait.

Kendisini büyük bir İslam alimi gibi gören ve çevresindeki giderek azalan bir avuç insanı da buna inandırmış olan mütekebbir ama aslında zavallı bir adam.

Yıllarca köşe yazarlığı yapmış, şimdilerde kapanmış bir televizyon kanalının açılmasına öncülük etmiş bir kişi. Üstelik bir Kur’ân meali çalışması da yapmış ama Kur’ân dışı görüşleri de olan bir araştırmacı. Büyükçe bir dünyalık edinmesine vesile olmuş, ayrıca üst üste dizilse boyuna yaklaşan kitapları da olan bir yazar çizer.

Ama tekebbürü sebebiyle kendisini  pâye kazandırmış müsbet düşüncelerini  inkâra yeltenmiş bir müflis.

“ŞARK HOCASI”NIN SON DÖNEM  GÖRÜŞLERİ

{İşin içine gücün girdiği yerde “Şark Müslümanları” otomatikman güçten yana tavır alıyor. Kendisinin eline güç geçtiğinde o gücü, o güç nispetinde kendisine tanrılık yakıştırarak kullanıyor.

Karşısındakini sapık ilan etmesi, karşısındakini cehennemlik ilan etmesi, kafir ilan etmesi de buradan kaynaklanıyor. Kendisini de cennetlik, kurtulmuş arınmış piri pak…

Kadının şortu kendini ilgilendirir onun kıyafetinden sana ne! Niye bu kadar her yeri dizayn etme meraklısısın. Neden böyle içinde bir “Hitler” gezdiriyorsun. Herkesi kendinize benzettiğinizde dünya şu anki coğrafyanız gibi olacak. Pislik götürecek! Düşünemiyorsunuz.

  • Empati yapamıyorsunuz
  • Kendinizi melekleştirmişsiniz, tanrılaştırdınız ve ayrıca sizden olmayanı da şeytanlaştırıyorsunuz.
  • Aslında ötekini farklı olanı tanımamışsınız. İlişiği geliştirmemişsiniz, farklı olanla alışveriş yapmamışsınız, farklı coğrafyalar görmemişsiniz, farklı halklar görmemişsiniz.
  • Kalenizi örmüşsünüz, duvarlarını dışarıya kapatmışsınız, kalenin içini cennet dışını cehennem ilan etmişsiniz. Kaleye bir komutan atamışsınız, tanrı yetkisi vermişsiniz siz de evinizin tanrısı ilan etmişsiniz kendinizi, çocuğunuzu sizin köleniz, sizin malınız. Siz kale komutanının malı kalenin sınırları cennetin sınırları onun dışındaki yerler cehennem!
  • Orman görmemişsiniz, ırmak görmemişsiniz, göl görmemişsiniz başka ülke görmemişsiniz, başka kuş görmemişsiniz, başka baş görmemişsiniz, bir başka hukuk görmemişsiniz, başka yerde yaşamamışsınız, daha müreffeh ülkeler görmemişsiniz, huzur dolu şehirler görmemişsiniz. Betona gömülmemiş adam gibi bir mimari görmemişsiniz anlatabiliyor muyum? Yani görmemişsiniz efendim! Görgüsüzsünüz!!!}

 

ŞARK MÜSLÜMANLARI BİR BÜTÜN MÜ?

 

Şark Müslümanları İslam dünyasının ana gövdesini oluşturur. Bu dünyayı bir bütün olarak eleştirip yermek adam işi olmasa gerek.

Hiç şüphesiz nitelikleri belirlenen insan tipi dünyanın her yerinde ve Müslümanlar arasında da var.

Özellikle de Kur’ân ve Sünnet bilmez dünyaya kapalı müsvedde mütekebbir ŞEYHLER arasında da mevcut.

Ama sayıp dökülen olumsuzlukları bütüne teşmil etmek de ne oluyor?

ŞİİLER GİBİ YALNIZCA MÜSLÜMANLARA SALDIRMAK NİYE?

 Bu kişi, yaşadığı toplumun Müslümanlarını toplum dışına itip gerileten laik düzenle hiçbir kavgası olmayan adamdır. Düzenin Tağutları  olan zaleme takımı ile çatışması olmayan düzenbaz bir Şark hocasıdır.

Görüşleri kendisini gösteriyor.

Her bir cümlesi eleştirilebilir olsa da, tenkidi bizim de okuyucunun da çok zamanını alır. Herkesin ilgi duyulabileceği bir paragrafına olsun değinelim.

“Kadının şortu kendini ilgilendirir onun kıyafetinden sana ne! Niye bu kadar her yeri dizayn etme meraklısısın. Neden böyle içinde bir “Hitler” gezdiriyorsun. Herkesi kendinize benzettiğinizde dünya şu anki coğrafyanız gibi olacak. Pislik götürecek! Düşünemiyorsunuz.”

BİZİM LÜGATIMIZDA ‘SANA NE’ YOKTUR

 

Bizim sözlüğümüzde “Sana ne” yoktur. Müslüman yaşadığı toplumda din ve akıl dışı olan her şeyle yani Münker ile farz görevi olarak  ilgilenir. Örneğin deist eğitimle ve faizci ekonomi düzeni ile de alakalanır.

Kişiliğini değil de dişiliğini teşhir eden kadının şortu, karısı ve kızı olsun veya olmasın her Müslümanı ilgilendirir. Çünkü bu bir ahlâk sorunudur.  Müslüman kaba bir tebliğ tavrıyla değilse de ince bir telkin edasıyla sözlü veya yazılı uyarı yapar.

İnsanlık değerleriyle örtüşen İslam ile -fiilen zorlama yapmaksızın-  dizayn etmek merakı ve atılımı bir erdemdir.

Kişinin içinde Nefs-i Emmare’si olan Hitller’i olabilir ama Müslüman onunla da mücadele eder.

Şu andaki çoğrafyamız iftiharımız değildir. Ama bütün dünyayı örneğin silah, ilaç, gıda ve spor sanayi ile sömüren dışımızdaki dünya kadar pisleşmedik.   

İkinci dünya savaşında nükleer silah kullanarak kendi aralarında kan döken; İslam dünyasında ise Cezayir’de, Irak’ta, Afganistan’da ve maşalarıyla da Türkiye’de milyonlarca cana kıyan ve şimdi de İsrail’n Gazze katliamına destek verip  alkış tutarak  piçleşen  zalim Batı dünyasından hayırlı olduğumuz da açıktır.

Anlattıklarımız okuyucularımıza fayda sağlarsa da karanlık Batı’yı insanlık modeli olarak gören ruhu kararmış  “ Şark hocası”na ve benzerlerine yarar sağlamayacağı açıktır.

Geçmişin hatırasına hürmeten vefasızlık da yapmayalım, cümlemiz için istikamet dileyelim.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.