islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Zincir Marketlerde İki Ürüne Yasak

Zincir Marketlerde İki Ürüne Yasak
10 Ocak 2022 10:57
A+
A-

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin ekmek ve sigara satamayacağını, sadece bakkalların satış yapacağını söyledi.

Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, 27. Olağan Genel Kurulu, Ankara Ticaret Odası Congresium’da bugün yapılıyor. Mevcut Oda Başkanı ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Alparslan Aydın ve Ramazan Yalçın başkanlığa aday oldu. Blok liste ile yapılacak seçim öncesinde genel kurulda gelir-gider bilançosu okundu ve oylanarak, kabul edildi. Meslekte 25 yılını dolduran bakkallara Palandöken tarafından plaket verildi.

Başkanlığa aday olan Alparslan Aydın, yapacağı hizmetlerden bahsederek, “Toptancım sitesi kurarak bütün bakkalların ulaşamadığı ürünleri çok rahatlıkla internet sitesinden ulaştıracağız” dedi. Aydın, oda olarak özel ürünler üreteceklerini ve bakkallara sattıracaklarını dile getirdi.

“ZİNCİR MARKETLER YÜZÜNDEN ESNAF KEPENK KAPATTI”

Başkanlığa aday olan Özgür Aybaş, Ankara esnafının sorunlarının uzun zamandır “görmezden gelindiğini” söyleyerek, “Yıllardır zincir marketler sorunuyla ilgili bir adım bile atılmadı” dedi. Aybaş, zincir marketlerin her yere şube açması nedeniyle birçok esnafın kepenk kapattığını belirterek, “Yarım ağızla söylenen birkaç cümle dışında bir çalışma yapılmadı. Zincir marketlerin ruhsatlarını veren belediyeler ile görüşme yapıldı mı?” diye sordu.

“Oda başkanlığı binlerce esnafın sorunlarını çözme yeridir, ego tatmin yeri değildir” diyen Aybaş, oda başkanlarına “Esnafın borçlarıyla alay etmektedirler” diye eleştiride bulanarak, esnafın kredi borçlarıyla kurtulamayacağını kaydetti.

“BİZİM ÇEKTİĞİMİZ ACILARA ORTAK OLMAYANLAR BİZİ YÖNETEMEZ”

Başkanlığa aday olan Ramazan Yalçın, sorunlarını anlatacak kapı bulamadıklarını söyleyerek, “40 yıldır süregelen bir alışkanlığı yıkmak için toplandık. Ya geldiği gibi gidecek ya da birlik olup yükseleceğiz. Firmalar ve zincirler bizleri tıpkı değirmenin iki taşı arasına sıkışmış buğday tanesi gibi ezerek, ziyafet çekmenin peşindeler… Nasıl olur da dükkanımdaki aynı ürünü zincirler bize geliş fiyatının altında satmaktadır. Ya da firmalar neden bize pahalı vermektedir. Nasıl olur da en vahimi sorumlular halen bizlerin başında durabilmektedirler. Bizim çektiğimiz acılara ortak olmayanlar bizi yönetemez” diye konuştu.

Mevcut Başkan Palandöken ise adaylık konuşmasında, “Bakkalı bakkal yönetecek diyor, o arkadaşımıza sorsanız iki yıl oldu mu dükkanı açalı. Ben 60 yıldır Cebeci’de bakkalım. Yönetiyorum… Hayatımın büyük bölümünü sizlerle paylaşıyorum. Bu mesleğin en üst kademesine gelmiş bir arkadaşım” diye bakkallara seslendi.

“SADECE BAKKALLAR SATACAK”

Palandöken, bakkalların sorunlarını gündemde tuttuğunu kaydederek, “Yapacağız diyorlar ama ben zaten bunları yaptım. Devletin en üst kademesiyle konuşup, bu meselelerin halliyle ilgili de önemli çalışma yaptık. Biliyorsunuz, Meclis’te yasa. Zincir marketler ekmek ve sigara satamayacak. Bu ürünleri sadece bakkallar satacak. Açma kapama saatleri yılladır söylediğimiz şey. Ama maalesef bu pazar günleri AVM’ler ve zincir marketlerin açılmamasıyla ilgili sorunun çözülmemesinin nedeni bu işi yapan insanların tamamının ticaretten menni gibi bir şeydir. Biz sizi o pandemi sürecinde de işyerlerinizi açtırdığımız gibi o dönemde de zincirlerin diğer ürünleri satmamasını temin eden bir arkadaşım” dedi.

Palandöken, tekel bayilerine ayrımcılık yapmadığını da söyleyerek, “Alkolmüş satıyormuş, ayrımcılık yapıyormuş. Ben hayatımın hiçbir döneminde sizin hakkınızı ödeyemeyecek vefaya sahibim” diye ekledi.

Konuşmaların ardından oy kullanmaya geçildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.