islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5246
EURO
34,7847
ALTIN
2.440,94
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

ZULMÜ İNSAN DOĞASI DA RED EDER

ZULMÜ İNSAN DOĞASI DA RED EDER
10 Eylül 2023 11:00
A+
A-

İsrail’de gençlik isyanı… Askerliği reddettiler… Ülke tarihinde bir ilk…

Diktatörlüğe Karşı Gençlik, askerlik hizmetinin reddedilmesini tartışmalı yargı reformlarına ve Filistinlilere yönelik baskıya bağlıyor.

Yüzlerce İsrailli lise öğrencisi, geçtiğimiz yıl ülkede yaygın huzursuzluk ve tartışmalara neden olan yargı reformlarını protesto etmek amacıyla orduda hizmet etmeyi reddedeceklerini kamuoyuna açıkladı.

Bölge basınında yer alan haberlere göre Pazar günü Tel Aviv’in merkezindeki Herzliya İbrani Spor Salonu lisesinde yayınlanan bildiride, Diktatörlüğe Karşı Gençlik de davalarını açıkça Filistinlilere yönelik baskıya karşı muhalefete bağladı.

“İsrail askeri hizmetine alınmak üzere olan genç kadın ve erkekler olarak, İsrail ve İşgal Altındaki Filistin Toprakları’ndaki diktatörlüğe HAYIR diyoruz. İsrail hükümetinin yetki alanı içinde yaşayan herkes için demokrasi güvence altına alınana kadar orduya katılmayı reddettiğimizi beyan ederiz.” ifadeleri İsrail’de geniş çapta ilgi ve tartışmaya yol açtı.

Açıklamada, “İşgal altındaki Filistin topraklarında onlarca yıldır var olan diktatörlük artık İsrail’e de sızıyor ve bize karşı yönlendiriliyor. Şiddet uygulayan yerleşimciler artık devletin tamamını kontrol ediyor. Bunlar yeni gelişmeler değil. Bu işgal rejiminin ve Yahudi üstünlüğünün sürdürülmesi için demokratik olmayan tutum ve eylemler şarttır. Değişen tek şey maskenin artık indirilmiş olmasıdır. Bu gerçekle karşı karşıya kalanlar, HAYIR diyoruz!”

230 gencin açıklaması, İsrail’de dini nedenlerden muaf olan ultra Ortodoks İsrailliler ve Filistin vatandaşları dışında 18 yaşında olan her erkek ve kadın için geçerli olan zorunlu hizmetin reddine ilişkin ilk organize girişim olma özelliği taşıyor.

Odatv.com

İSRAİLİN ZULMÜ

İsrail’in Filistinlilere zulmü bilinen bir gerçek. Her zulüm nefret ve intikam duygularını pekiştirir. Eğer zulme uğrayanlar kendilerini gereğince savunamıyorlarsa Allah’ın adaleti devreye girer. Bunun da değişik şekilleri olur. Bunlardan biri de  insan doğasının zulmü red etmesidir.

Bize göre İsrail gençliğinin fıtratı devreye girmiştir.   Niçin öldürdükleri ve öldüklerini sorgulamaya başlamışlardır.

Bu gelişme devam ederse  adalete öncülük k edebilir ve bundan yalnızca Filistinliler  değil İsrail de faydalanır. İnsanlık kazanır.

 

İsrail’in zulmü         askerliği red                   Filistinliler            Adalet

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.