islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

10 BİN İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ DÜNYA SESSİZ

10 BİN İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ DÜNYA SESSİZ
9 Kasım 2023 16:30
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya Gazze tepkisi: Ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde konuştu. Batı’nın İsrail’e ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösteren Erdoğan, “Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kur’an-ı Kerim’i yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Saygıdeğer başkanlar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dönem başkanlığını devralan Özbekistan Cumhurbaşkanı’na misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum.

ÇOCUKLARI DAHİ KATLEDEN BİR FANATİZM İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Küresel sınamalarla karşı karşıya olduğumuz dönemden geçiyoruz. Koronavirüsün açtığı yaralar henüz kapanmadı. Rusya Ukrayna savaşının yıkıcı sonuçları ile yüzleştik. Filistin topraklarındaki çatışmalar hepimizin yüreğini dağladı. Saldırıda 34. günü geride bıraktık. Acımasızca öldürülen kişilerin yüzde 73’ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyorlar. Çocukları dahi katleden fanatizm ile karşı karşıyayız. Batılı ülkeler katliamı uzaktan seyrediyor. Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kur’an-ı Kerim’i yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar. 7 Ekim’den bu yana gördüğümüz iki yüzlülük örneklerini artırmak mümkündür.  (Kasım 09, 2023 Hürriyet)

SESİMİZİN YÜKSELTİLMESİ ÇOK MÜHİM

Çatışmaların engellenmesi için diplomatik girişimlerini sürdürüyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemelerimizi sevk ettik. 2 Sivil insani yardım gemimizin gönderilmesi için hazırlıklarımız devam ediyor. 15 Kasım’da devlet ve hükümet başkanları eşlerinin katılımı ile toplantı gerçekleşecek. Gazzeli masumların acısının dindirilmesi için güçlü bir duruş sergilenecek. Sesimizin yükseltilmesi çok mühim.

10 BİN İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ DÜNYA SESSİZ

Paris’te 25 kişi öldürüldüğünde dünya liderleri birlikte yürüdü, 10 bin insan öldürüldü dünya sessiz. Çocuk ve kadın… Bunları her gün televizyonlarda izliyoruz. Burada teşkilatımız olarak hep birlikte sesimizi bugün yükseltmeyeceksek ne zaman yükselteceğiz.

Daha şeffaf daha adil ekonomi sistemine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduk. İnsan odaklı girişimlerimizi sürdürüyoruz.

500 milyon nüfusu ile teşkilatımız bu açıdan şüphesiz önemli konuma sahip. Üyelerin birbiri ile ticaretinin 85 milyar dolara tekabül etmesi düşündürücü. Bu rakam bize yakışmıyor. 100 milyara çıkarılması için gayretimizi artırmalıyız. 20 yıldır hayata geçirilemeyen teşkilatı ticaret anlaşmasını yürürlüğe koymalıyız. Ekobank’ın tüm üyelerin katılımı ile faal hale getirilmesi bu maksada hizmet edecek.,

Erzurum’un 2025 yılı turizm başkenti seçilmesi için verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet