islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BİLGİYİ, İSLÂMÎ FARKINDALIK BİLİNCİNE DÖNÜŞTÜRECEK MÜNEVVERLERİMİZ NEREDE?

BİLGİYİ, İSLÂMÎ FARKINDALIK BİLİNCİNE DÖNÜŞTÜRECEK MÜNEVVERLERİMİZ NEREDE?
13 Kasım 2018 12:56
A+
A-

Anadolu Ajansı’nın (AA) global iletişim ortağı olduğu, “37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı”nın etkinlikleri kapsamında Mahya Yayınları tarafından, “Sahte Mutlakların Hükümranlığı” başlıklı bir söyleşi tertiplendi. Yazar Atasoy Müftüoğlu‘nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, TÜYAP İstanbul Fuar Merkezi’nin Karadeniz Salonu’nda gerçekleştirildi.

İslâm toplumlarının bugün varoluşsal, yapısal ve tarihsel sorunlarla yüzleşmekten kaçtığına işaret eden Müftüoğlu, şöyle devam etti:

“İslâmî toplumlar, statükoya, geleneklere, göreneklere kapanmış ve konfor alanlarını kutsayan bir dil oluşturmuştur. Bugün İslâm’a nispet edilerek ne yapılıyorsa, konfor alanlarının içinde cereyan etmektedir. Çünkü sahte mutlakların hükümranlığı, faşizan tahakkümü hatta diktatörlüğü, tayin ediciliğinin yanında gerçek mutlakların böyle bir iddiası, kalkışması bile mümkün değil. İslâm’ın bir maneviyat biçimi olduğu, Kitabü’l Kerim’in de bir ahlâkî üretim olduğu anlayışı dayatılmıştır. Bizde hiçbir zaman İslâmî anlamda büyük özgürlükler gündeme getirilmemiştir. Çünkü biz karşı karşıya olduğumuz müdahaleler sebebiyle hep küçük, biçimsel, yüzeysel özgürlüklerle ilgilendik. Bugün büyük özgürlükleri gündeme getirecek bir kadroya da sahip değiliz. Cumhuriyet Türkiye’sinde şu kadar zamandan beri büyük özgürlük sorununu gündeme getiren bir tek düşünürümüz yoktur.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.