islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3733
EURO
34,5831
ALTIN
2.381,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

BÜTÜN OKULLARIMIZDA ŞEHİTLERİMİZE SAYGI DURUŞU

BÜTÜN OKULLARIMIZDA ŞEHİTLERİMİZE SAYGI DURUŞU
15 Ocak 2024 10:17
A+
A-

Türkiye genelindeki okullar, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerleri anma törenleriyle yeni haftaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Ülke, 7’den 70’e herkesle birlikte vatan toprağını savunacak, her türlü fedakarlığı yapacak.” dedi. Bakanlığın kararıyla, tüm okullarda bayrak töreninden önce 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Bakan Tekin, Ankara’daki bir lisede yapılan törende öğrenci ve öğretmenlerle birlikte şehitleri anarak açıklama yaptı. 12 Ocak’ta gerçekleşen saldırıda 9 askerin şehit olduğunu belirten Tekin, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acıları bir daha yaşamayalım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelindeki okullar, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerlere yönelik saygı duruşuyla yeni haftaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Ülke, 7’den 70’e herkesle birlikte vatan toprağını savunacak. Her türlü fedakarlığı yapacak. Bunu herkes bilsin.” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar gereği, ülke genelindeki tüm okullarda bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Altındağ Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bayrak törenine katılan Bakan Tekin, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Tekin, 12 Ocak’ta Türkiye’de gerçekleşen hain terör saldırısında 9 askerin şehit olduğunu söyledi. Yaralıların bulunduğunu belirtti ve  “mekanları cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak temel görevlerinden birinin ülkenin birliği, beraberliği, çocukların vatanlarına ve milletlerine olan sevgi ve saygısını gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu vurgulayan Tekin, “Bugün sabah Türkiye genelinde bütün okullarımızda çocuklarımızın bu duygularını taze tutacak, çocuklarımızın bu vatana sahip çıkma bilincini sağlayacak bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, güvenlik güçlerimize baş sağlığı diliyorum. Allah bizlere böyle felaketler, böyle acılar bir daha yaşatmasın. Bu ülke 7’den 70’e bütün gençleriyle, vatandaşlarla bir bütün olarak vatan toprağını savunacaktır. Her türlü fedakarlığı da yapacaktır. Bunu da herkes böylece bilsin.” şeklinde konuştu.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.