islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

105 Yaşındaki Türkiye’nin İlk Kadın Ortodontisti

105 Yaşındaki Türkiye’nin İlk Kadın Ortodontisti
20 Aralık 2021 14:15
A+
A-

Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda, hayatını kaybetti
Katıldığı çok sayıda bağış ve toplumsal farkındalık etkinlikleriyle bilinen 105 yaşındaki Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İzmir’de yaşayan Ayşe Mayda, İstanbul’da aldığı eğitimlerin ardından Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti oldu.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Ayşe Mayda’dan, üzücü haber geldi.

Mayda, İzmir’de tedavi gördüğü özel hastanede bu sabah yaşamını yitirdi.

BAĞIŞLARI VE FARKINDALIK ETKİNLİKLERİYLE BİLİNİYOR
İzmir’in en tanınmış diş hekimi olan ve yaşamına çok sayıda konferans, bağış ve toplumsal farkındalık etkinliği sığdıran Mayda’nın ölümü, sevenlerini üzdü.

CENAZESİ YARIN DEFNEDİLECEK
Ayşe Mayda’nın cenazesinin, yarın Konak ilçesindeki Hacı Ahmet Tatari Camii’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

AYŞE MAYDA KİMDİR?
Ayşe Mayda, 1916 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Konak’ta Ravza-i İrfan İlkokulu’na başlayan Mayda, İzmir Amerikan Kız Koleji’nde eğitimini sürdürdü.

Mayda, 1937 yılında üniversite için İstanbul’a giderek, İstanbul Üniversitesi’nde Diş Tababeti Mektebi Bölümü’ne kaydını yaptırdı.

1945 YILINA KADAR KATKI SUNDU
1945 yılına kadar Türkiye’de diş hekimliğinin ve ortodontinin gelişmesine büyük katkılar sunan Prof. Dr. Alfred Kantorovicz’in asistanlığını yapan Mayda, özellikle ortodonti bölümünde önemli ve başarılı çalışmalarda bulundu.

1983 YILINA KADAR HİZMET VERDİ
9 yıl İstanbul’da yaşadıktan sonra Prof. Dr. Kantorovicz’in verdiği belgeyle İzmir’de diş hekimliğinin yanı sıra ortodonti alanında da çalışmaya başlayan Ayşe Mayda, 1983 yılına kadar diş hekimliği ve ortodonti alanında hizmet verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.